21.7.2014

Vko 29 / 2014

14. - 20.07.2014:

Toinen lomaviikko vietettiin kotinurkilla rentoutuen ja liikuntaakin viikkoon kertyi kohtuullisesti. Kotimaan lämpimät kelit olivat tervetulleita syksyn pääprojektiin valmistautumisen kannalta.

Maanantai: 21 km kevyttä lämpimässä ja tuulisessa säässä, keskivauhti 5.28/km

Tiistai: 15,4 km kevyttä. Viimeisen kilometrin lievä kiihdytys (4.04/km) pudotti lenkin keskivauhdin niukasti alle vitosen: 4.58/km. Lisäksi vähän lihaskuntoa.

Keskiviikko: 20,2 km erittäin kevyttä (5.32/km).

Torstai: Lepo, vietimme päivää mm. Turun kansainvälisillä markkinoilla josta teimme monia herkullisia hankintoja.

Perjantaista muodostui varsin hyvä ulkoilupäivä: hieman ennen aamukuutta ajelin Turkuun, josta poimin Thorströmin Jaanan kyytiin ja kahdeksalta startattiin Luukista kahdeksan juoksijan voimin kiertämään perinteistä Montrail-reittiä Nuuksion poluilla. Valitettavasti porukan ainoa reitin vaikka unissaan ulkoa osaava juoksija Pertsa tyytyi tällä kerralla lyhyempään versioon, joten loppumatkasta jouduimme muutamaan kertaan hieman arpomaan reitin kanssa. Ilmeisesti kuitenkin suurinpiirtein oikeat mutkat löysimme, Garminiin kertyi matkaa 53,28 km ja tehollista aikaa 6 h 17 min. Taukoihin käytettiin pari tuntia, joten kokonaisuudessaan aikaa kului reilun työpäivän verran. Oheisessa GPS-jäljessä näkyy myös pieni pätkä automatkaa kun vahingossa painoin mittarin uudestaan käyntiin.

Kotona olin hieman klo 18 jälkeen. Kävin nopeasti suihkussa ja söin odottamassa olleen pasta-aterian. Todella pikainen reppujen pakkaus ja vähän seitsemän jälkeen olimme Jaanan kanssa autossa matkalla kohti Someroa, jossa starttasi klo 22 Yörogaining. Osallistuimme neljän tunnin sarjaan ja tarkoituksemme oli vain viettää mukava liikunnallinen yö. Pisteet ja matka eivät olleet tärkeitä, mutta matkaakin kertyi lopulta lähes 19 km emmekä edes pisteissä jääneet aivan viimeisiksi sarjassamme vaikka taas kerran allekirjoittanut epäonnistui sekä reittisuunnittelussa että reitinvalinnoissa. Jos jotain positiivista pitää hakea niin rastien hakeminen onnistui tällä kerralla hyvin eikä aikaa tärväytynyt kovin paljoa rastiympyrässä pyörimiseen. Vain yksi hakemamme rasti jäi löytymättä kun usko loppu somerolaisessa suoryteikössä. GPS-jäljen perusteella olimme aivan oikealla suunnalla, mutta käännyimme pois noin 30 m ennen rastia.

Lauantai: erittäin kevyttä pyöräilyä 55,4 km keskisykkeellä 107.

Sunnuntai: tästäkin piti tulla pyöräilypäivä, mutta juuri kun olin saanut pyöräilykamat päälleni alkoi kaatosade ja myrskyinen tuuli. Sekunnissa muutin suunnitelmaa ja vaihdoin ylleni juoksukamat ja suuntasin takkahuoneeseen juoksumatolle, jossa juoksin 32 km kevyesti. Tai niin kevysti kuin 25-asteisessa sisätilassa pystyy juoksemaan. Keskivauhti 5.28/km.

Viikko yhteensä: 20 h 18 min, juoksua 141 km.

Kahteen viikkoon liikuntaa on tullut runsaat 40 tuntia. Vaikka juoksumäärät ovatkin kaukana siitä mitä Spartathloniin valmistautuvalla juoksijalla pitäisi tässä vaiheessa olla on harjoittelun kokonaismäärä kohtuullista luokkaa. Tehoista tosin on turha puhua kun kaikki harjoittelu on joko kevyttä tai erittäin kevyttä perusjyystöä, mutta näillä mennään.

1 kommentti:

  1. Tämähän alkaa näyttää jo sangen tutulta Jarilta. Hyvä! Hyvin olet jaksanut läpi vaikeimpien aikojen. Täytyy antaa tunnustusta.

    VastaaPoista