7.9.2011

Palautuminen jatkuu

Kuukausi on kulunut Kaustisen 48 h -kilpailun päättymisestä ja palautuminen on yhä enemmän tai vähemmän kesken. Ensimmäisen kerran kävin lenkillä pari viikkoa kilpailun jälkeen. Sitä seuraavalla viikolla tein viisi juoksulenkkiä, yhteensä 65 km ja viime viikon kuudesta  juoksulenkistä kertyi yhteensä 101 km.

Kaikki juoksemiseni on ollut erittäin hidasta, palauttavaksi tarkoitettua hölkkäilyä. Erityisen palauttavalta tai kevyeltä se ei kuitenkaan ole tuntunut, vaan juokseminen on edelleen jäykkää ja erityisesti takareisien lihakset ovat kireän tuntuiset. Viime lauantaina tein ensimmäisen pidemmän juoksulenkin sitten 48 h kilpailun. 31 km hienossa alkusyksyn kelissä Ruissalossa taittui niukasti alle 6 min/km keskivauhdilla, mutta siitäkään jalat eivät tykänneet. Sekä etu- että takareidet olivat viimeisillä kilometreillä täysin jumissa ja tuntemukset jaloissa olivat samaa luokkaa kuin Kaustisella 300 km juoksun jälkeen.

Tarkoitus oli tällä viikolla aloitella tehokkaampaa harjoittelua kohti Bislettin 24 h kilpailua marraskuun lopulla, mutta tämänhetkiset tuntemukset kropassa, varsinkin jaloissa, ovat sellaiset, että palauttava hölkkääminen jatkuu vielä ainakin tämän viikon. Tarvittaessa pidempäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti