17.9.2014

Vko 37 / 2014 - viimeinen harjoitusviikko

8. - 14.09.2014:

Eväskarkit pussitettuna.
Spartathlonin starttiin on aikaa runsas viikko ja harjoittelullisesti kaikki tehtävissä oleva on nyt tehty. Viimeiset kaksi viikkoa kuluvat kevennellen, tavaroita pakkaillen ja huoltosuunnitelmaa hioen. Unohtamatta jatkuvaa sääennusteiden tarkastelua. Tämän hetkiset ennusteet eivät näytä erityisen lupaavilta, sillä odotettavissa on runsaan 30:n asteen varjolämpötiloja. Olosuhteisiin ei kuitenkaan ulkoilmaurheilussa voi vaikuttaa, joten siitä asiasta on turha ottaa stressiä.

Viimeinen varsinainen harjoitusviikko ei sisältänyt viimehetken paniikkikuureja, vaan oli lähinnä perusmättöä.

Maanantai: 15,4 km VL (2,5 min reipasta juoksua / 0,5 min kävelyä, toistoja niin kauan että 15 km tuli täyteen)

Tiistai: 12,5 km kevyttä, 5.05/km

Keskiviikko: 20,3 km kevyttä J/K 11 min / 1 min -rytmityksellä, 5.11/km. Testasin lenkillä Garmin Forerunner 910XT:n lataamista mukana kuljetettavalla lisäakulla. Lataaminen onnistui, mutta huomasin, että - toisin kuin 310XT - 910XT ei lataustilassa näytä kuin latauksen edistymistä ja kellonaikaa. 310XT näyttää myös autolapin väliajat. Pitää vielä tuumia lähdenkö Kreikkaan kuitenkin kahden mittarin taktiikalla, vaikka alkuperäinen ajatukseni oli ladata mittari suorituksen aikana.

Näitä jauhepusseja tulee kolmisen-
kymmentä
Toisipa joku valmistaja markkinoille GPS-kellon, jonka akku kestäisi GPS-tallennusta riittävällä tarkkuudella parin vuorokauden ajan. Tai edes vuorokauden.

Torstai: Päivällä kävin työpaikan terveyshuollosta hakemassa leiman Spartathlonissa vaadittavaan Medical Certificate -documenttiin, joka osoittaa juoksijan olevan riittävän terve juoksemaan Ateenasta Spartaan.

Iltapäivällä 30 min lihasten ravistelua Galileolla ja illalla 15,4 km kevyttä, lievästi kiihtyen. Vitosen pätkiin jaettuna km-vauhdit: 5.00/km - 4.54/km - 4.37/km

Perjantai: Naantalissa Klasilan Jannen kanssa 20,3 km kevyttä kutakuinkin J/K 11/1 rytmityksellä Spartathlon-suunnitelmia vertaillen noin 5.20/km keskivauhdilla.

Lauantai: Yhteislenkkipäivä. Jaana teki Minna H:n kanssa 12 km lenkin ja minä juoksin Matti H:n kanssa 20,2 km 5.06/km keskivauhdilla. Mukava lenkki, jonka jälkeen vielä rentoutettiin lihaksia paljussa ja saunan lämmössä sekä nautittiin hyvästä ateriasta parin viinilasillisen kera.

Tämä oli ensimmäinen lenkki tilaamillani Hoka One One Clifton -tossuilla ja järkyttävästä ulkonäöstään huolimatta kengät ovat erittäin kevyet, äärimmäisen joustavat ja hyvin rullaavat sekä uskomattoman mukavat jalassa. Kenkävalinta Kreikkaan? Kenties, pitää vielä muutama sisäänajolenkki tehdä ennen lopullista päätöstä.

Joskus ulkonäkö ja todellisuus eivät kohtaa: kuvan kengät painavat 230 grammaa kappale, koko US 9,5.
Siis kutakuinkin saman verran kuin Asics DS Racer. Punnitsin itse keittiövaa'alla kun en ollut uskoa.
Sunnuntai: Hoka-kenkien sisäänajo jatkui: 38 km kevyttä J/K 11 min / 1 min rytmityksellä Piikkiöstä muutamien mutkien kautta Turkuun, jossa lenkin jälkeen 30 min lihasten irrottelua Galileolla.

Viikko yhteensä: 13 h / Juoksua 142 km

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä Kreikkaan! Hyvältähän tuo treeni on vaikuttanut.
  Minullakin Hoka One on toiminut loistavasti ja jos vielä joskus pääsen ultramatkoja juoksemaan, niin varmasti lähden niillä kengillä.

  VastaaPoista
 2. Onnea matkaan! Kuntoa sinulla riittää ja ei muuta kuin positiiviset ajatukset mukaan, niin Hyvä Tulee!

  VastaaPoista
 3. Temppiä täältäkin! Hyvin se tulee sun kunnolla sujumaan.

  Pitäisi joskus koettaa sopia joku kimppalenkki jos lenkkeilet Turun suunnalla. Itsehän olen nyt vajaan vuoden Turussa asustanut. Olisi ihan kiva tavata uusia juoksututtavia. Netissähän (raasto.com) olemme takavuosina ajatuksia vaihdelleet useammankin kerran :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kannustuksesta kaikille!

  Antti, pitää joskus sopia yhteislenkkiä johonkin väliin. Turun alueella on varsinkin talviaikaan jonkun verran yhteislenkkitoimintaa, kannattaa seurata juoksufoorumi.fi yhteislenkit-osiosta "Turun alueen juoksulenkit" tjs. keskustelua.

  VastaaPoista
 5. Tsempit täältäkin!

  Itsekin olen viimeistelypuuhissa Berliinin maralle, mutta se onkin pientä verrattuna tohon Kereikan raastoon verrattuna :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä Kreikkaan! Peukkuja pijetään kaikille suomalaisille.

  VastaaPoista