4.6.2012

Vko 22/2012

Viime viikon kohokohta oli maanantaina järjestetty kahden tunnin Turku Sprint-Rogaining. Tapahtuman nimestä huolimatta tällä kerralla suunnistettiin Kaarinan puolella. Edellisen viikon lämpimästä oli hetkessä siirrytty perinteiseen suomalaiseen kesäkeliin eli alle kymmeneen lämpöasteeseen ja tihkusateeseen. Kilpailu alkoi hyvin kun Emit-korttini osoittautui nollattaessa kuolleeksi ja jouduin viime hetkellä hakemaan järjestäjiltä lainakortin. Ehdin kuitenkin ajoissa lähtöalueelle ja reiti suunnitteluun varatusta vartista jäi jopa kymmenkunta minuuttia käyttämättä. Ehkä olisi kannattanut sekin aika hyödyntää paremmin, sen verran kummallisia kiemuroita tuli taas matkalla tehtyä.

Leimantarkastukseen jonottamassa muutaman muun yliajalle menneen kanssa (kuva: ivk.fi)
Tärkeintä kuitenkin oli, että sain tehtyä kahden tunnin varsin tehokkaan vauhtileikittelyharjoituksen. Loppuun tuli vielä hyvä kolmen kilometrin tiekiihdytys kun viimeisen rastin leimattuani tajusin, että matkaa maaliin on kolmisen kilometriä ja aikaa oli jäljellä alle yhdeksän minuuttia. Runsaalla viidellä minuutilla myöhästyin ja tästä rokotettiin kahdentoista miinuspisteen verran.

Muu viikon lenkkeily koostui lähinnä reilun tunnin pk-lenkeistä, välillä tiellä ja välillä metsäpoluilla. Lauantaina nautiskelin kesäisestä, kahdeksanasteisesta kaatosateesta parin tunnin ajan.

Sunnuntaiaamuna sää oli sen verran vastenmielinen, että tein viikon pitkän lenkin juoksumatolla. Juoksin 40 km kevyellä rasituksella 5.21/km keskivauhdilla ja pienellä nousukulmalla, juoksutekniikkaa ja -asentoa tarkkaillen. Vauhti tuntui helpolta, mutta nähtäväksi jää miten helpolta sama vauhti tuntuu vajan parin viikon kuluttua Helsingistä Turkuun juostessa...

Viikon aikana juoksua tuli yhteensä noin 12 tuntia / 133 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti