20.8.2012

Vko 32 - 33 / 2012 - kesän määrähuipentuma

Viikko 32 oli viimeinen kesälomaviikkoni tällä erää. Yksi viikko jäi vielä syyskuussa käytettäväksi erään matkan takia. Harjoitusmielessä tämä viikko onnistui määrällisesti hyvin ja vauhtiakin lenkeillä oli riittävästi allekirjoittaneelle. Silti ehdimme viikon aikana kiertämään kotimaata ja lomailemaan.

Ma: 37,3 km (4.58/km), Kangasniemellä. Heti alussa oli muutaman kilometrin pätkä mäkistä hiekkatietä. Mielenkiintoinen havainto, että vaikka mäet olivat pikku töyssyjä verrattuna pari viikkoa aikaisemmin Italiassa hölkkäämiini niin silti ne tuntuivat yhtä vaikeilta.

Ti: 13 km unista hölkyttelyä (4.44/km) Kangasniemellä, aamukuudelta vesisateessa. Lenkin jälkeen pakkasimme kamamme autoon ja ajelimme Virolahden suuntaan, jossa lastasimme isäni kanssa halkokuorman peräkärryyn ja keräsimme muutaman ämpärillisen marjoja pakastettavaksi talvea varten. Kotimatka peräkärryä hinaten kesti sen verran pitkään, että toista lenkkiä ei tähän päivään tullut tehtyä.

Ke: 20 km (4.50/km), peruspuurtamista. Ennen lenkkiä vietin nelisen tuntia siistimällä pihaamme siimaleikkurin ja ruohonleikkurin kanssa.

To: 26,3 km (5.02/km), kevyesti. Jaana oli fillarin kanssa mukana juomia kantamassa.

Pe: aamu: 12,5 km (4.50/km), puoliunessa kuten aamulenkit yleensä. Perjantaina oli ohjelmassa jännityksellä odottamani teoriakoe opetusluvan hankkimiseksi. Vähäisestä valmistautumisesta huolimatta läpäisin kokeen ensimmäisellä yrityksellä, joten pian pääsemme aloittamaan ajoharjoittelun Julian kanssa.
ilta: 20 km (4.49/km), helpompaa kuin aamulla.

La: 4 h (47,2 km / 5.05/km), Tuorlassa 1,5 km hiekkatiekierroksella. Testasimme 24 h MM-kilpailua varten tekemäämme huoltosuunnitelmaa. Vauhtia oli hieman liikaa, mutta testi onnistui joka tapauksessa hyvin. Lyhyehköhän tämä lenkki testijuoksuksi tietenkin oli.

Su: aamu: 6 km verryttelyä, väsynyttä vääntämistä. Lenkin jälkeen kevyt lihaskuntoharjoitus kotona.
ilta: 20 km (4.50/km). Ei tämäkään kovin lennokasta menoa ollut.

Viikko yhteensä: 17 h / 202 km

Viikko 33 merkitsi paluuta lomalta työelämään, joten harjoittelu painottui taas iltoihin ja viikonloppuun. Myös määrä putosi edellisviikosta, täysin suunnitellusti.

Ma: 15,2 km tasavauhtista (4.45/km)

Ti:  20,3 km (4.56/km). Perushölkyttelyä.

Ke: 15,3 km (4.51/km).

To: 21,0 km kiihtyvä, Karikon kierroksella, ka 4.37/km. Pitkästä aikaa ehdin Turun lenkkiporukan perinteiselle yhteislenkille. Tosin lenkin alkupuolella mukana oli lisäkseni vain Uotilan Jaska, jonka kanssa juostiin reilu kymppi hieman alle 5 min/km vauhdilla. Jatkoin pari 1,4 km kierrosta yksin ja olin jo lopettelemassa lenkkiä kun Laitilan Erkki juoksi rinnalleni. Erkki kertoi juoksevansa vain muutaman kierroksen parin päivän kuluttua odottavan Helsinki City Marathonin takia, joten päätin jatkaa lenkkiäni vähän. Loppukierroksilla vauhti kiihtyi Erkin hyvän vedon ansiosta lähelle neljää minuuttia kilometrillä. Tuli pitkästä aikaa juostua vähän reippaammin ja ilmeisesti Erkillekin lenkki oli hyvää viimeistelyä - päätellen siitä, että HCM:llä hän juoksi hienosti M55-sarjan kolmoseksi ajalla 3.08.46.

Pe: 10 km verryttelyä

La: 36,5 km Ruissalossa. 2 tuntia 1,5 km kierroksella, josta puolet tietä ja puolet polkua. Loppu 2,7 km tiekierrosta kiertäen, keskivauhti 5.02/km.

Su: 37,5 km Ruissalossa (5.06/km) Jaskan kanssa, saarta päästä päähän sahaten. Viimeisen 6 km ajaksi saimme seuraksemme myös Klasilan Jannen, joka oli tullut Susihölkän jälkeen verryttelemään.

Viikko yhteensä: 13 h / 156 km.

2 kommenttia:

  1. Vakuuttavaa reeniä viikosta toiseen. Mukava lukia, kun jotkut pystyvät jo tuollaisiin määriin. Mellevän jytkyjä lenkuroita. :) Näiden lukeminen antaa meille aloittelijoille aina pienen lisäsykäyksen ja vetoavun.

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa määrät sellaiselta, että taas lähtee Puolan mm-kisoihin yks ihan paskakuntoinen veteraani. Eiköhän Jari jossain välissä taas aloita sen, että ei oikeen tunnu hyvältä tää kunto...

    VastaaPoista