28.8.2012

Vko 34 / 2012

24 h MM ja EM -kilpailu juostaan Puolan Katowicessa 8.-9. syyskuuta eli alle kahden viikon kuluttua. Tämä oli viimeinen 24 h MM-kilpailua edeltävä varsinainen harjoitusviikko, joskin määrät jäivät hieman alle parin edellisen viikon.

Maanantai: 13,5 km kevyesti (5.07/km)

Tiistai: Juoksumatolla 22 km kiihtyvällä vauhdilla. Aloitin lenkin 5.30/km vauhdilla ja loppua kohti vauhti kiihtyi lähes 3.40/km. Suurin osa lenkistä oli kevyttä hölkyttelyä, loppukiihdytykselle ei tullut mittaa kuin muutama kilometri.

Keskiviikko: 15,4 km kevyttä (4.52/km)

Torstai: Kimppalenkki Turussa, Karikon lenkillä: 20 km kevyttä (5.02/km)

Perjantai: Olin jo pihalla lähdössä lenkille kun taivas repesi. En pelästynyt niinkään kaatosadetta - päinvastoin, toivon Katowiceen juuri sellaista keliä - vaan sateen ja viileän ilman mahdollisia yhteisvaikutuksia terveyteen. Vetäydyin takkahuoneeseen ja hölkyttelin 13 km juoksumatolla katsellen telkkarista yleisurheilun Kalevan kisoja.

Lauantai: aamupäivä: 33,6 km kevyesti (4.52/km), illalla: 7 km verryttelyä ilman kelloa

Sunnuntaina oli Suomen 24 h MM-joukkueen kokoontuminen Solvallassa. Huoltajien pitäessä omaa palaveriaan juoksijat kävivät pienellä lenkillä. Miesten lenkille tuli mittaa 16 km, naiset juoksivat tunnollisesti 6 km enemmän. Lenkin jälkeen saunottiin, syötiin pizzaa ja palaveerattiin tulevasta kilpailusta ja siihen valmistautumisesta.

Viikon harjoittelut yhteensä: 12 h / 140 km

Nyt alkaa olla harjoitusmielessä tehty kaikki mitä on MM-kilpailua varten tehtävissä. Ensi viikolla alkaa keventely kohti kauden päätavoitetta ja tästä eteenpäin pyritään vaan pysymään terveenä ja ulkoilemaan vain sen verran, että jonkunlainen juoksutuntuma säilyy.

Vähän kisafiilistä nosti IAU:n uutissivulta löytyvä lähtölista, joka toisaalta myös toi muistutuksen siitä, että kyseessä on tosiaan MM-kilpailu ja taso on sen mukainen. Mukaan on ilmoitettu yhteensä 269 juoksijaa, jotka edustavat 35 eri maata.

Mukana ovat niin miesten kuin naistenkin hallitsevat maailmanmestarit Briven MM-kilpailusta. Miesten mestaruutta puolustava japanilainen Shingo Inoue saa haastajikseen ainakin edelliskisojen kolmosen, Italian Ivan Cudinin ja USA:n Mike Mortonin, joka viime syksynä oli lähellä rikkoa Scott Jurekin 24 h USA:n ennätyksen jääden siitä vain kolmisen kilometriä. Sekä kymmeniä muita. Naisten ykkössuosikki lienee hallitsevan maailmanmestarin, Ranskan Anne Cecile Fontainen ohella japanilainen, viime syksynä hirvittävän kovan 24 h ratajuoksun ME 255,303 km juossut japanilainen Mami Kudo.

Suomen joukkueen kokoonpano on julkistettu Endurancen uutissivulla.

1 kommentti: