27.9.2012

Vko 37-39 / 2012 - Spartathlon-ennakko

24 h MM-kilpailusta on vierähtänyt kohta kolme viikkoa. Kovakuntoisimmat kilpakumppanit ovat tässä välissä ehtineet jo palata kilparadoille ja hurjimmilla luupäillä on edessä MM 24 h:n jälkeen huomenna klo 7 Ateenan Akropolis-kukkulalta starttaava Spartathlon. Maali odottaa 246 km päässä Ateenassa ja sinne on ehdittävä 36 tunnissa. Suomesta on mukana kymmenen juoksijaa, joista yksi - Petri Perttilä - juoksi myös Katowicessa. Kun itse tänään tuskailin tunnin lenkillä väsyneitä jalkojani minun on vaikea käsittää että joku voi alle kolme viikkoa vuorokaudenjuoksun jälkeen edes harkita Spartathloniin osallistumista.

Kahden edellisvuoden voittaja, italialainen Ivan Cudin, ei ole puolustamassa voittoaan. Viime vuoden kakkonen Yuji Sakai Japanista sekä kolmonen, saksalainen Michael Vanicek sen sijaan ovat lähtölistalla. Vanicek sijoittui Katowicessa seitsemänneksi ennätyksellään 251,799 km, mutta saksalainen on ennenkin osoittanut huikeaa palautumiskykyä. Mukana on myös useita kertoja kärkikolmikkoon sijoittunut itävaltalainen Markus Thalmann. Kokonaiskilpailun ennakkosuosikkeihin lukeutuu ehdottomasti myös norjalainen Jon Harald Berge, jonka tähän asti ainoa Spartathlon-osallistuminen vuonna 2009 tuotti kolmossijan.

Täysin arvaukseen perustuva veikkaus:
 1. Berge
 2. Thalmann
 3. Sakai
Jos menetit näiden vihjeiden takia omaisuutesi vedonlyönnissä niin en ota vastuuta mistään.

Naisten kilpailusta on helppo ennustaa kahden kauppaa: viime vuoden voittaja ja kesäkuussa ennätyshelteessä juostussa Ultra-Balaton -juoksussa kaikki miehetkin voittanut unkarilainen Szilvia Lubics olisi helppo nostaa voittajaehdokkaaksi ellei lähtölistalta löytyisi myös eräs Elizabeth "Lizzie" Hawker. Lähes kaikki arvostetuimmat vuoristoultrat urallaan voittanut Hawker hallitsee myös asfaltilla juoksemisen. Siitä osoituksena viime vuonna juostu 24 h maantiereittien ME 247,076 km. Miten Hawker sitten kestää odotettavissa olevan tappavan helteen?

Ennustus:
 1. Lubics
 2. Hawker
Omasta harjoittelustani viime viikoilta ei ole juuri kerrottavaa. MM 24 h:n jälkeisen viikon lepäsin kokonaan, seuraavalla viikolla tein pari lyhyttä ja kevyttä lenkkiä eikä tahti ole tällä viikolla juuri kohentunut. Pari kilpailun jälkeistä viikonloppua kului pihatöiden merkeissä ja perinteisesti fyysinen työ löi allekirjoittaneen selän täysin jumiin.

Ensi viikolla olisi tarkoitus koettaa palata hieman säännöllisemmän ulkoilun pariin. Huomenna lähdemme Jaanan kanssa viettämään viikonloppua kahdestaan Tallinnassa, joten Spartathlonin tulosten analysointiin palaan vasta ensi viikolla.

Spartathlonin nettisivuilla luvataan tänäkin vuonna live-seurantaa.  Jospa se tällä kerralla myös toimisi. Löytyy tuolta: http://www.spartathlon.gr/participants.html

3 kommenttia:

 1. Olisi kyllä todella häkellyttävää, jos joku Katowicessa juossut menestyisi millään tavalla. Valtavat respektit niille, jotka edes uskaltavat yrittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä ja siksi Vanicek ei tuossa veikkauksessani ole kärkikolmikossa. Toisaalta, tanskalainen Lars Skytte Christoffersen sijoittui v. 2009 Spartathlonissa kakkoseksi - juostuaan kolme viikkoa aikaisemmin kuuden vuorokauden juoksun pohjoismaiden ennätyksen! Sarjassamme "ei voi olla mahdollista, mutta on kuitenkin".

   Poista
 2. Perinteiseen tyyliin ennakkoveikkaukseni menivät täysin reisille. Toisaalta, jos joku osasi ennustaa Stu Thomsin voiton niin suosittelen uraa urheiluvedonlyönnin parissa. Michael Vanicek juoksi häikäisevästi kuudenneksi ja miesten kilpailun vitoseksi vain kolme viikkoa 24 h ennätysjuoksunsa jälkeen. Uskomaton suoritus.

  Lizzie Hawker oli vielä kovempi kuin naisen suoritukset vuorijuoksuissa ja 24 h maantie-ME antoivat olettaa. Sumie Inagakin reittiennätyksen murskaaminen 37 minuutilla tappavassa helteessä on eräs naisten kestävyysurheiluhistorian kovimpia suorituksia ikinä.

  VastaaPoista