Tästä ei lokakuun sää voi paremmaksi muuttua
Tämän viikon alusta oli tarkoitus palata muutaman kevyen viikon jälkeen päivittäiseen harjoitteluun, mutta toisin kävi. Maanantaina juoksin 13 km rennosti 4.42/km keskivauhdilla ilman ongelmia. Tiistaina juoksin 16,8 km (4.51/km) eikä juostessa tuntunut mitään erityistä, jalkojen lievää voimattomuutta lukuunottamatta. Pian lenkin jälkeen oikea nivunen kipeytyi niin pahasti, että kävelykään ei onnistunut nilkuttamatta, lisäksi nivusen tienoolla oli selkeää turvotusta ja punotusta. Oireet toivat sen verran selkeän "deja-vu" -fiiliksen, että päätin suosiolla pitää loppuviikon lepoa liikunnasta ja katsoa miten tilanne kehittyy.

Tänään uskaltauduin upean syyskelin innoittamana kevyesti pyöräilemään ja kantamaan Jaanalle juomapulloa 10 km juoksulenkillä. Vaihteeksi siis roolit näin päin. Nivunen ei ainakaan pyöräilystä ärtynyt eikä myöskään reilun tunnin ulkoilu ruohonleikkurin kanssa aiheuttanut ärtymystä, joten ehkä ensi viikolla pääsen taas palaamaan harjoittelun pariin.

Andreas Falk Spartathlonin loppusuoralla
Viime viikonvaihteessa Kreikassa juostiin Spartathlon ilmeisesti kaikkien aikojen rajuimmissa olosuhteissa, lämpötilan kohotessa päiväaikaan neljänkymmenen asteen tuntumaan. Liekö olosuhteiden vaikutusta vai mitä, mutta miesten kilpailun voitti jättiyllättäjä, 46-vuotias Stu Thoms Saksasta Spartathlon-historian toiseksi hitaimmalla voittoajalla 26.28.19. Kakkoseksi sijoittui 44-vuotias japanilainen Tetsuo Kiso, joka kosketti kuningas Leonidasin patsasta kahdeksan minuuttia myöhemmin. Kilpailun järisyttävimmästä tuloksesta vastasi kolmantena maaliin juossut 24 h maantiereittien ME-nainen, 36-vuotias englantilainen Elizabeth "Lizzie" Hawker, joka murskasi Sumie Inagakin nimissä olleen entisen naisten reittiennätyksen yli puolella tunnilla juostessaan ajan 27.02.17. Hawkerista tuli ensimmäinen nainen, joka on sijoittunut Spartathlonissa kolmen parhaan joukkoon.

12 minuuttia myöhemmin Spartaan juoksi eräs Spartathlonin legendoista, 48-vuotias itävaltalaiskirurgi Markus Thalmann, joka sijoittui ties kuinka monennen kerran kolmen parhaan joukkoon. Hänen jälkeensä maaliin saapui ensimmäinen alle nelikymppinen mies, 35-vuotias ruotsalainen Andreas Falk huikealla ajalla 27.58.42, jota nopeammin on ruotsalaisista juossut vain moninkertainen voittaja Rune Larsson. Falkin jälkeen maaliin tuli kolme viikkoa aikaisemmin Katowicessa, 24 h MM-kilpailussa seitsemänneksi ennätyksellään 251,799 km sijoittunut 44-vuotias saksalainen palautumisihme Michael Vanicek. Uskomattomia suorituksia, kuten jokaisen tuossa pätsissä maaliin asti taistelleen suoritukset.

Kilpailuun startanneista 310 juoksijasta maaliin selvisi vain 72 (= 23,2%) - se kertonee olosuhteista riittävästi. Kymmenestä matkaan lähteneestä suomalaisesta kuningas Leonidasta pääsivät juosten tervehtimään Sakari Haka ja Petri Perttilä. Petrin suorituksen arvoa lisää kolme viikkoa aikaisemmin juostu 24 h MM-kilpailu. Täydelliset tulokset DUV:n sivuilla: http://statistik.d-u-v.org/getresultevent.php?event=12322