17.3.2013

Vko 11 / 2013

11. - 17.03.2013:

Pakkaskelit jatkuivat, mutta onneksi keskipäivän auringonpaiste on hieman alkanut sulattaa lunta ja jäätä. Tosin kolmeakymmentä astetta hipovat yöpakkaset pitävät huolen, että tällä menolla hiihtokelit jatkuvat Etelä-Suomessakin juhannukseen saakka.

Maanantai: Juoksumatolla 15,2 km kevyttä perusläpsyttelyä (keskivauhti 4.57/km)

Tiistai: Juoksumatolla 20,2 km. Loppupuolella pari kilometrin mittaista rentoa kiihdytystä. Lenkin jälkeen 10 minuuttia kevyttä pyörittelyä trainerilla.

Keskiviikko: Juoksumatolla 17,1 km erittäin kevyesti (5.15/km).

Torstai: Juoksumatolla 17 km kevyesti kiihtyvällä vauhdilla (5.30 -> 4.20/km).

Perjantai: Pitkästä aikaa lenkki ulkona kotinurkilla: 12 km kevyttä (4.48/km).

Lauantai: Kävimme Kaarinassa kaupassa ja raahattuamme ostokset autoon vaihdoin jalkaani nastalenkkarit ja juoksin muutaman mutkan kautta kotiin: 24 km kevyttä pk-köpöttelyä (5.04/km), tienpinnat olivat yllättävän hyvässä kunnossa ja muutamassa paikassa piti oikein hakea jäätä Sarvojen alle, sillä sulalla asfaltilla nastalenkkarit eivät ole parhaimmillaan.

Sunnuntai: Vuoden ensimmäinen pitkä lenkki ulkona kotimaassa: 46,2 km (5.12/km). Arvoin ennen lenkille lähtöä tossuvalintaa ja päädyin nastattomiin lenkkareihin kun edellispäivän lenkillä nastat rapisivat ikävästi sulalla asfaltilla. Keli oli sellainen, että sen enempää nastaton kuin nastallinen lenkkari ei varsinaisesti olisi ollut toista parempi valinta. Osa lenkistä oli tosiaan sulaa asfalttia, ensimmäinen tunti lipsahti sulalla tiellä pieneen myötäiseen jopa alle 5 min/km keskivauhdilla. Muutamissa paikoissa, varsinkin pienemmillä teillä ja Turun alueen kevyen liikenteen väylillä, tienpinnat olivat petollisen jään peitossa ja vauhtia oli pakko pudottaa reippaasti. Onnistuin kuitenkin välttämään kaatumiset, mutta juoksun rentous kärsi pahasti jäisillä tienpinnoilla taiteilusta ja jalat jumiutuivat lenkin loppupuolella ikävästi.

Lenkin päälle 10 min trainerilla pyörittelyä isoilla kierroksilla ja kevyellä vastuksella.

Viikko yhteensä: 13 h 13 min / Juoksu: 152 km ; Pyöräily: 12 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti