1.4.2014

Vko 13 / 2014 + Ensimmäisen vuosineljänneksen yhteenveto

Viime viikko oli kuluvan vuoden aikana ensimmäinen kun yritin noudattaa jotain harjoitusuunnitelman tapaista, heikohkolla menestyksellä tosin.

24.-30.03.2014:

Loimaan maratonportti ei ole leveydellä pilattu
(kuva: Aki Sahlström - lisää kuvia)
Maanantai: Hiihto 15,4 km Paipissa

Tiistai: 14 km paikoitellen märillä ja jopa jäisillä poluilla liukastellen

Keskiviikko: 10,3 km J/K 2.30/0.30 rytmityksellä. Kesä on tosiaan tulossa, bongasin lenkillä kevään ensimmäisen avoauton.

Torstai: Pyöräilyä trainerilla 50 km + 20 min lihaskuntoharjoitus kotona

Perjantai: Lepo. Hieronta 60 min

Lauantai: aamupäivällä TKR 2014 + Heli Lehtisen 100. maraton Loimaalla harjoituslenkkinä. Lähdin matkaan tarkoituksena juosta leppoisasti 5 min/km vauhdilla, mutta Hietsun kanssa juostessa vauhti kiihtyi huomaamatta hieman päälle 4,5 min/km tasolle. Puolimatkassa aikaa oli kulunut 1.36 ja juoksu tuntui muuten helpolta, mutta takareiteni alkoivat kiristellä ikävästi. 25 km jälkeen löysäsin vauhtia jalkojani säästelläkseni ja Hietsun kiristettyä 32 km jälkeen tulin lopun varsin rauhallista tahtia upeasta joskin tuulisesta kevätpäivästä nautiskellen. Maalissa olin ajassa 3.19.17, joka alitti viime vuoden lokakuussa juoksemani Hirvihovin reittiennätyksen viidellä minuutilla. Aika riitti kuitenkin tähän asti kovatasoisimmassa keräilymaratonissa vasta viidenteen sijaan. Voiton jakanut kärkikaksikko Tomi Halme ja Janne Klasila paranteli reittiennätyksen alle kolmen tunnin lukemiin 2.58.18. 3.16.40 juosseen Hietsun lisäksi edelleni ehti vielä hyvän ajan 3.06.14 juossut Erkki Laitila. Tulokset

Juoksun jälkeen ehdin pikaisesti nauttia Helin sadannen maratonin kunniaksi tarjotut kakkukahvit. Kuvia tapahtumasta

Kun illalla valitin kotona kireitä takareisiäni ja kipeytyneitä selkälihaksiani niin myötätunnon sijasta minut ohjattiin takkahuoneeseen tekemään lihaskuntoharjoitusta. Lämmittelin ensin pari kilometriä juoksumatolla ja tein parinkymmenen minuutin setin vatsaa, selkää ja reisilihaksia, etunojapunnerruksia unohtamatta.

Sunnuntai: Ulkona oli mitä hienoin aurinkoinen kevätpäivä, mutta takareiteni olivat sen verran kireän tuntuiset, että en uskaltanut lähteä ulos juoksemaan ja matollakin pitkän lenkin juokseminen tuntui hieman uhkarohkealta. Jotenkin piti kuitenkin saada 3,5 tuntia liikuntaa kasaan, joten pyörän selkään. Ulkonakin olisi toki ollut upea pyöräilykeli, mutta koska en ollut aivan varma kestääkö jalkani edes pyöräilyä päätin minimoida riskit ja maksimoida tylsyyden polkemalla ensin 100 km trainerilla ja sen jälkeen juosta kevyen loppuverryttelyn matolla. Traineriharjoituksessa kertyi lopulta matkaa peräti 107 km ja kamojen vaihdon jälkeen juoksin matolla kympin kevyesti jalkoja tunnustellen. Yhteensä aikaa kului 3 h 38 min.

Viikko yhteensä 12 h 23 min.

Ensimmäisen vuosineljänneksen yhteenveto:

Tämän vuoden alku jäi harjoitusmäärien suhteen kauas normaalitasosta syistä, joita olen käsitellyt tässä blogissa jo riittävästi. Vähän treenintapaista on kuitenkin ensimmäiseen vuosineljännekseenkin mahtunut:

Tammikuu - maaliskuu yhteensä: 
Juoksu: 781 km (keskivauhti 5.25/km)
Pyöräily: 1023 km (26 h)
Hiihto: 93 km (7,5 h)
Lihaskunto: 1 h 11 min
Kävely: 20 km (3,5 h)
Kokonaisaika: 108 h 40 min

1 kommentti:

  1. Vähintäänkin vaanivan hauska toi Hietsun ilme perässäsi. :=) Vuoden urheilukuva ainesta.

    VastaaPoista