26.10.2014

Vko 43 / 2014

20. - 26.10.2014:

Merkillistä kuinka ihmisen mieli muuttuu: joskus alkukesästä tuntui erinomaisen hyvältä idealta juosta 24 h kilpailu kahdeksan viikkoa Spartathlonin jälkeen. Nyt kun Spartathlonista on kulunut neljä viikkoa ja Bislett 24 h Indoor Challenge -kilpailun starttiin on alle neljä viikkoa ei ajatus jostain syystä enää tunnu yhtä nerokkaalta. Kaikesta huolimatta uskon, että tulevien viikkojen aikana löydän johonkin maton alle lakaisemani juoksumotivaation ja olen Bislettillä valmiina puolustamaan suomalaisen kestävyysjuoksun mainetta.


Harjoituksellisesti päättyvä viikko ei suuria valmennuksellisia neronleimauksia tarjonnut: perustamppaamista ja kropan maltillista totuttamista päivittäiseen harjoitteluun muutaman löysemmän viikon jälkeen.

Maanantai: 12,1 km kevyttä, lämpötila noin +4°C

Tiistai: Lepopäivä, jota vietettiin kulttuurin merkeissä: kävimme Jaanan kanssa katsomassa Turun Kaupunginteatterin hienon Seili-musikaalin.

Keskiviikko: Juoksumatolla 11 km erittäin kevyttä + 10 min lihaskuntoa.

Torstai: Karikon kierroksella Turussa Jaskan kanssa 15,2 km kevyttä peruslenkkeilyä kuulumisia vaihdellen. Tämän talven ensimmäinen virallinen pakkaslenkki, sillä lämpötila pysytteli koko päivän negatiivisissa lukemissa.

Perjantai: 13,6 km kevyttä, lenkin jälkeen saunaan ja paljuun rentoutumaan ja tankkaamaan kuohuviinillä seuraavan päivän maratonia varten.

Lauantai: Kaarina-maraton 42,2 km harjoituslenkkinä 3.30.42. Paremminkin kulkevia treenimaratoneja on tullut juostua, jalat olivat jokseenkin voimattoman oloiset ja varsinkin vastatuuliosuuksilla juoksu oli todella nihkeätä. Positiivista oli se, että illalla jalat olivat jo lähes normaalin tuntuiset ja palautuminen kävi yhtä nopeasti kuin yleensä reilun neljänkympin harjoituslenkeistä.

Sunnuntai: Ensin Turun silakkamarkkinoilla ja sen jälkeen Turussa 8 km erittäin kevyt verryttelylenkki (keskisyke 114), juoksin Jaanan seurana osan hänen lenkistään. Lenkin jälkeen 30 min lihasten ravistelua Vauhtisammakon Galileolla.

Viikko yhteensä: 9 h 40 min / Juoksu: 102 km

Ensi viikonloppuna on ohjelmassa seurani Endurancen syysleiri Hyvinkäällä. Lauantaina juostaan aamupäivällä Noin Seitsemän Veljeksen maastolenkki Rajamäeltä Hyvinkäälle, iltapäivän ohjelmassa on lyhyt vauhdikas lenkki mäkisellä ulkoilureitillä. Viikonlopun täydentää sunnuntaiaamun perinteinen pitkä lenkki. Juoksemisen lisäksi ohjelmassa on seuran syyskokous, kokeneen vuorijuoksijan luento ja vapaamuotoista seurustelua sekä runsaasti keskustelua juoksemisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti