2.11.2014

Vko 44 / 2014

27.10. - 2.11.2014:

Viikon kohokohta urheilullisesti oli Endurancen syysleiri Hyvinkäällä. Alkuviikko meni palauttavien peruskestävyyslenkkien merkeissä.

Maanantai: Juoksumatolla 16,3 km kevyttä

Tiistai: Kiireinen ilta, mutta ehdin sentään tehdä juoksumatolla 8,5 km kevyen lenkin.

Keskiviikko: Juoksumatolla 16,5 km kevyttä (ai arvasitte?) + 10 min lihaskuntoa

Torstai: 13,3 km kevyttä Turussa Karikon lenkillä

Perjantaina lähdettiin puolen päivän jälkeen ajamaan Jaanan kanssa kohti Hyvinkäätä. Perille päästyämme kirjauduimme sisään hotelliin ja poikkesimme kyläilemään pariksi tunniksi. Urheilun suhteen pidin lepopäivän.

Seitsemän veljeksen reitille lähdössä
(kuva: Jaana Tomppo)
Lauantai: Aamulla pakkauduttiin Hotellin pihalla pariin autoon ja siirryttiin Rajamäen urheilukentän parkkipaikalle, josta juostiin polkulenkki lähes seitsemän veljeksen ja parin venlan ryhmällä Seitsemän Veljeksen reittiä pitkin Hyvinkäälle. Matkaa tuli 28 km.
Illalla oli seuran syyskokouksen ja Juha Jumiskon kiinnostavan vuorijuoksuluennon jälkeen vuorossa 6,1 km saunalenkki läheisellä kuntoradalla, jossa on hieman mäkeä.

Sunnuntai: Aamulla 30 km kevyt maantielenkki, 5.15/km.
Illalla kotona juoksumatolla 7,3 km kevyesti

Viikko yhteensä: 12 h 20 min / Juoksu: 126 km

2 kommenttia:

 1. Kylläpä kulutat tuota juoksumattoa. Saako kysyä miksi? Itse ainakin pidän matolla juoksua niin tautisen tylsänä normaaliin ulkona lenkkeilyyn verrattuna. Pää kestää juuri ja juuri mattolompottelun pahimpien rospuuttokelien aikaan kun pihalla ei suunnilleen pysty juoksemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matolla juokseminen on hyvää mentaaliharjoittelua 24-48 tunnin rata- tai sisäratakilpailuja varten ;-)

   En mä matolla juokse kuin noin 20-25% juoksukilsoistani, vaikka syyskeleillä ja kylmimmillä talvikeleillä mattojuoksua tuleekin aika paljon. Kesäaikaan juoksen hyvin harvoin matolla ja kunnon talvikeleilläkin juoksen mielelläni ulkona.

   Olen juossut yli 30 vuotta ulkona kaikenlaisissa keleissä eikä näillä keleillä Piikkiössä kovin kummoisia lenkkireittejä ole ulkona tarjolla, joten ihan mielelläni hyödynnän juoksumattoa kun muutama vuosi sitten tarjoutui mahdollisuus sellainen ostaa omaksi. Matolla onnistuu myös rasituksen ja vauhdin kontrollointi tarkemmin kuin ulkona liukastellessa. Eikä mattojuoksu ole läheskään niin tylsää kuin fillarin polkeminen trainerilla - sitäkin tuli viime talvena kokeiltua pahimmillaan lähes kolmen tunnin kerta-annoksina.

   Poista