13.10.2011

Syysflunssa #1 ja muutoksia suunnitelmiin


Viime viikolle kaavailtu 16 tunnin harjoitusviikko ja viikonloppuun suunniteltu kahdeksan tunnin pitkä lenkki vaihtuivat alkuviikosta kolmen päivän kuumeflunssaksi ja muutamaan kevyeen ja lyhyeen lenkkiin loppuviikosta. Onneksi tauti ei riepotellut kovin pitkään ja ilmeisesti maltoin levätä riittävästi jälkitautien välttämiseksi.

Ehdin jo ilmoittautua 22.10. Tampereella juostavaan Wihan Kilometrit -tapahtumaan juoksemaan kaksi maratonia, mutta flunssa muutti hieman suunnitelmiani ja juoksenkin Tampereella 100 km harjoituslenkkinä, tavoitteena juosta rennosti seuraavan 24 h kilpailun suunnitellulla alkuvauhdilla. Wihan Kilometrit on tänä vuonna epävirallinen 100 km SM-kilpailu ja toisen kerran järjestettävän Suomalaiset Sataset -sarjan finaali. Suurin ennakkosuosikki sekä Suomen mestariksi että Suomalaiset Sataset -voittajaksi on sarjaa kahden osakilpailun jälkeen ylivoimaisesti johtava, jo kolme 100 km kilpailua tänä vuonna juossut seurakaverini Endurancesta Tapio Talvitie, jolle riittäisi molempiin titteleihin rutiinisuoritus. Miehen tuntien hän kuitenkin lähtee taas kerran tavoittelemaan hyvää tulosta ja M50-sarjan SE-lukemien parantamista.

Naisten Suomen mestariksi suurin ennakkosuosikki on Suomi-Juoksussa kotimaan kaikkien aikojen 100 km tilaston kakkoseksi ajalla 9.03.16 juossut Endurancen Satu Ovaskainen, jolla onnistuessaan on hyvät mahdollisuudet alittaa yhdeksän tunnin raja toisena suomalaisnaisena. Suomalaiset Sataset -sarjassa on kahden osakilpailun jälkeen kolme naista mukana ja he ovat kaikki ilmoittautuneet Tampereelle.

Sairastellessani viime viikolla luin australialaiselta CoolRunning-keskustelufoorumilta, että kuluvana vuonna peruutettua Surgères'n 48 h kutsukilpailua Ranskassa ei järjestetä ensi vuonnakaan. Kahden välivuoden jälkeen en pidä realistisena, että kilpailua tultaisiin tulevaisuudessakaan jatkamaan. Koska melkoinen osa maailman kovimmista 48 h tuloksista on tehty Surgères'ssa on kyseessä merkittävä menetys lajin kannalta. 

Viime lauantaina juostiin Kolilla erittäin hienolla ja vaativalla maastoreitillä 86 km mittainen Vaarojen Ultra, joka kuuluu niihin kilpailuihin jotka ovat omalla "pakko osallistua" -listallani. Toivottavasti ensi vuonna saisin tämän paljon ylistystä saaneen tapahtuman mahtumaan omaan kalenteriini. Kovin paljoan en ensi vuoden kilpailukalenteriani ole vielä suunnitellut. Syyskuun alkupuolella juostaan Puolan Katowicessa 24 h MM-kilpailu, jossa tarkoitukseni olisi olla mukana edustamassa Suomea. Se tosin edellyttää 24 h ennätykseni paranemista Bislettillä huomattavasti, sillä tällä hetkellä olen Suomen MM-tilastossa sijalla kuusi ja odotettavissa on, että helmikuussa juostavassa Endurance 24h -kilpailussa tulee taas huipputuloksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti