30.11.2011

Pettymysten vuorokausi

Ei mennyt tämänkertainen Bislett 24 h indoor challenge suunnitelmien mukaan. Ei minulta eikä monelta muultakaan ennakkoon kärkisijoille ennustetulta juoksijalta. Kaksi ensimmäistä sijaa veivät Norjassa asuva britti Steve Holyoak ja isäntämaan Björn Tore Kronen Taranger, jotka molemmat paransivat ennätyksiään yli 20 km lukemiin 226,734 km ja 225,597 km. Kolmanneksi sijoittui 58-vuotias Lars Dörum (219,599 km). Isäntämaan suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuneet Jon Harald Berge ja Gjermun Sörstad jäivät kauas kärjestä. Berge vatsaongelmien ja Sörstad jalkavaivojen takia.

Oma juoksuni lähti liikkeelle hyvin, 6 h kohdalla olin täsmälleen suunnitelmani mukaisessa vauhdissa. Siitä eteenpäin vauhti alkoi hiipua hieman suunniteltua nopeammin ja kun juoksua oli takana noin kahdeksan tuntia alkoivat vatsassa tuntua ensimmäiset pahoinvoinnin oireet. Hieman ennen 12 h täyttymistä alkoivat pahoinvointikohtaukset, jotka jatkuivat niin pitkään kuin radalla pysyin ja vielä pari tuntia sen jälkeen. Puolivälissä olin taittanut matkaa runsaat 126 km eli olin lähes 4 km aikatauluani jäljessä. Vatsaoireista huolimatta juoksu tuntui vielä kohtuullisen hyvältä, joten uskoin yhä ainakin oman ennätykseni paranemiseen. Valitettavasti vatsaongelmat kävivät koko ajan rajummiksi ja lopulta vietin enemmän aikaa vessassa oksentamassa ja radalla kävelemässä kuin juoksemassa, joten tulostavoite karkasi hetki hetkeltä kauemmas.

Jossain kohtaa aamuyön aikana selkärankani lopulta napsahti ja päätin kävellä 200 km täyteen ja lähteä suihkuun. Huoltajani ankarasta protestoinnista huolimatta myös toteutin tämän uhkaukseni hieman 22 h täyttymisen jälkeen. Ja jo ennen kilpailun päättymistä häpesin suunnattomasti heikkouttani, mutta tehty mikä tehty. Pää petti - muuta selitystä ei ole tarjottavana.

Tästä noustaan ensi vuonna. Aivan varmasti.

kondis.no: uutinen, kuvia, tuloksia ym.

2 kommenttia:

 1. Onnittelut Jari 200 kilometrin ylityksestä vaikka se ei varmaan paljoa lohdutakaan. Tämä on samalla lajin suola, ettei etukäteen voi tietää miten tässä käy. Ja aina ei voi onnistua.
  Tsemppiä treeneihin. Loppiaisena nähdään viimeistään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mikael! Eihän 200 mikään huono tulos ole, mutta odotukset oli tosiaan aika paljon kovemmat ja kun treenijakso Kaustiselta Osloon meni käytännössä ilman mitään ongelmia niin pettymys oli sitäkin suurempi.

  Tästä on vain yksi suunta: takaisin tielle kilometrejä keräämään ja uutta matoa koukkuun.

  Toivottavasti loppiaiseen mennessä tulisi edes vähän lunta maastoon, muuten jää loppiaisrogainingista jotain oleellista puuttumaan ;-)

  VastaaPoista