13.12.2011

Paluu takkahuoneeseen

Bislettiin 24 h -kilpailusta on kulunut runsaat kaksi viikkoa. Kilpailun jälkeinen palautuminen tapahtui nopeasti vahvistaen käsitystäni, että annoin aivan liian helposti periksi, ilman mitään todellista syytä. Kun yleensä olen 24 h kilpailjen jälkeen pitänyt kahden viikon täydellisen juoksutauon niin nyt kroppa tuntui lähes normaalilta jo pari päivää kilpailun päättymisen jälkeen.

Petri Perttilä matkalla pohjoismaiden ennätykseen
Viikon maltoin pitää totaalilepoa ja sen jälkeen aloittelin kevyttä lenkkeilyä. Joulukuun alussa Suomen talvi alkoi näyttää viheliäisimpiä puoliaan ja olosuhteet ovat viime päivinä olleet melkoisen ikävät. Viime viikon viidestä lenkistä peräti kolme tein takkahuoneessamme juoksumatolla. Itse asiassa lauantainakin olisi mieleni tehnyt matolle, sillä olin yhdessä M50-sarjan 24 h SE-mies Sakari Hakan kanssa Helsingissä, Tennis Club Finlandin tiloissa valvomassa Petri Perttilän huikeaa, pohjoismaiden ennätyslukemiin 238,46 km päättynyttä 24 h juoksumattosuoritusta ja kävin tekemässä vajaan tunnin lenkin suorituksen ohessa. Ulkona satoi rakeita vaakasuoraan, tienpinta oli jäisen sohjon peitossa ja tuulta oli vähintäänkin riittävästi.

Viime viikolla juoksua tuli yhteensä 4 h 42 min (58 km), josta 32 km juoksumatolla ja 26 km ulkona jäisillä tai sohjoisilla teillä. Koska Turun seudulla ei ole yhtään kestävyysjuoksuharjoitteluun soveltuvaa sisäjuoksupaikkaa tulee talven aikana juoksumattoa kulutettua luultavasti varsin runsaasti. Esport Arenalle tai Uudenkaupungin kuntoputkeen kun ei kovin usein ole aikaa lähteä juoksemaan. Niin loistavia harjoituspaikkoja kuin nämä kaksi ovatkin.

Joulukuun aion ottaa harjoittelun suhteen varsin rennosti ja palata normaaliin harjoitustahtiin tammikuun alussa. Kenties siihen mennessä tiedän jotakin ensi vuoden kilpailuohjelmastani. Tällä hetkellä kun ainoa varmuudella kalenteriini tehty merkintä on 12.05.2012 Lohjalla juostava 6 h ystävyysultra, jonka järjestelyistä vastaa tuolloin pyöreät 60 v täyttävä ultrajuoksulegenda Seppo Leinonen.

Vaikka Bislettin 24 h kilpailu tuntui kaikin puolin pettymykseltä sain siellä kuitenkin yhden 200 km ylityksen vuorokaudessa lisää tilastoihin, joka nosti minut Suomen kaikkien aikojen 200+ tilastossa jaetulle kakkossijalle yhdessä Jari Soikkelin kanssa. Petrin viime viikonloppuna juoksumatolla juoksema 238,46 km oli hänelle kuudes 200+ juoksu, joten Suomen 200+ tilaston kärki näyttää ennen helmikuun lopussa juostavaa Endurance 24h -kilpailua tältä:

  • Seppo Leinonen ... 19
  • Jari Soikkeli, Jari Tomppo, Petri Perttilä ... 6
  • Pekka "Ashprihanal" Aalto, Janne Kankaansyrjä, Tero Töyrylä, Outi Siimes ... 5

2 kommenttia:

  1. Totta, joskin meillä se takkahuoneen takka on lähinnä koristeena. Myös lämmitys on kyseisestä tilasta kytketty pois päältä, silti lämpöä on vähän liikaa mattojuoksuun.

    Olohuoneen takka toki lämpenee harva se päivä tarjoten sitä rentouttavaa takkatulen loimua ja rätinää.

    VastaaPoista