15.1.2012

Tammikuun ensimmäinen puolikas takana

Pari viikkoa on eletty vuotta 2012 ja jopa tänne Varsinais-Suomeen on tullut sen verran lunta, että maisema näyttää edes aavistuksen talviselta. Hiihtämään tosin ei vieläkään pääse kuin sisähalleissa tai tykkilumella lumetetuilla ladunpätkillä.

Tammikuun alussa minulla ja Petri Lietzenillä oli ohjelmassa viime vuoden tapaan kahdeksan tunnin Loppiaisrogaining, joka tänä vuonna käytiin Espoossa. Kun vuosi sitten rämmittiin puolimetrisessä lumihangessa oli tällä kerralla lisähaasteena tapaninpäivän myrskyn kaatamien puunrunkojen yli tai ali rämpiminen. Ja vaikka lunta ei maastossa edellisvuoden malliin ollutkaan oli sitä kuitenkin sen verran, että se teki metsässä juoksemisen paitsi raskaaksi myös jännittäväksi, sillä koskaan ei voinut olla täysin varma oliko lumen alla kenties upottava suo, pohjaton kuoppa vaiko pitävä maa. Suunnistuksellisesti suoritus oli pohjanoteeraus jopa meidän taidoillemme, mutta pääasia olikin ulkoilla kahdeksan tuntia. 900 lumenin tehoiseksi mainostettu Kiinan ihmelamppu osoittautui maineensa veroiseksi valonheittimeksi pimeässä metsässä harhaillessamme.
 
Harjoituksellisesti vuosi on alkanut ilman suuria ongelmia. Askartelimme Danielin kanssa takkahuoneeseemme pienimuotoisen kuntosalin ja olen ottanut tavoitteeksi tehdä jokaisen juoksulenkin jälkeen 10-20 minuuttia lihaskuntoharjoituksen, lähinnä vatsa- ja selkälihasten vahvistamiseksi.

Tammikuun alkaessa säiden puolesta jokseenkin viheliäisenä on juoksumatto ollut ahkerassa käytössä. Kuluvalla viikolla olen juossut matolla peräti viitenä päivänä, maanantaista perjantaihin. Eilen tein vuoden ensimmäisen kahden harjoituskerran päivän. Aamupäivällä juoksin kevyesti ulkona reilun tunnin liukastumista varoen. Edes nastalenkkareilla ei löytynyt täydellistä pitoa. Illalla kävin hiihtämässä Impivaaraan lumetetulla 1,7 km ladulla tunnin lenkin vapaalla tyylillä. Tänään juoksin ulkona kevyen 3 h 15 min hissuttelun kymmenen pakkasasteen aurinkoisessa talvikelissä. Tienpinnat ovat edelleen niin jäisiä, että edes Sarvan nastalenkkareille ei meinannut joka paikasta löytyä pitoa.

Kuluvan vuoden kilpailukalenterin suunnittelu on edelleen enemmän tai vähemmän vaiheessa, mutta todennäköisesti en juokse tänä vuonna muita 24 h kilpailuja kuin MM-kilpailun syyskuussa. Toukokuussa on ohjelmassa Lohjan 6 h ystävyysultra ja mahdollisesti koetan keväälle järjestää vielä jotakin ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti