14.2.2012

Katkoharjoittelua ja hiihtoloman odottelua

Kovin on katkonaista ollut harjoitteluni tänä talvena. Kuuden päivän harjoituskatkon aiheuttaneen reisivaivan jälkeen onnistuin harjoittelemaan päivää vaille kaksi viikkoa ongelmitta, ennen kuin tuli seuraava suunnittelematon lepojakso, joka onneksi näyttäisi jäävän vain kahden päivän mittaiseksi. 

Viime lauantaina juoksin 25 km todella helposti 4.50/km keskivauhdilla ja sunnuntaiaamuun olin suunnittelut Petri Lietzenin kanssa kevyttä pitkistä. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat kun lauantai-iltana, kesken päivällisen, iski raju pahoinvointikohtaus. Tämän jälkeen mikään syömäni tai juomani ei pysynyt sisässä puolta tuntia pidempään ja lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä vietin melkoisen ajan pää pöntössä tyhjennysharjoituksia tekemässä. Niinpä aamulla ei ollut puhettakaan pitkälle juoksulenkille lähtemisestä. Hyvä että pystyin kävelemään keittiöön aamuteelle.

Sunnuntaipäivä meni vielä melkoisen heikotuksen kourissa, mutta pahoinvointikohtaukset sentään loppuivat. Aamulla kävin myös vaa'alla toteamassa, että puolen vuorokauden tehotyhjennys oli pudottanut painoani lähes kaksi kiloa. Erinomaisen tehokasta painonhallintaa. Syömään en juuri pystynyt koko päivänä ja kun vielä sunnuntain ja maanantain välisen yön valvoin oksentamisen kipeyttämän ruokatorven takia oli oloni maanantainakin niin väsynyt, että katsoin parhaaksi pitää toisenkin lepopäivän. Tänään, tiistaina, olo on tuntunut jo suht. normaalilta ja ruokakin on maistunut normaalisti. Taidan lähteä kohta varovaisesti kokeilemaan kevyttä hölkkää.

Tammikuun harjoittelu ei ole siis sujunut aivan suunnitellusti:

vko 5: 10:17 / 122 km
vko 6: 7:56 / 93 km

Troodos Mountains
Ensi viikolla on Etelä-Suomen kouluilla hiihtoloma ja se määrittää myös oman talvilomani ajankohdan. Edessä on parin Åren pakkasissa vietetyn hiihtolomaviikon jälkeen lomamatka hieman kotimaisemia lämpimämpään.

Kyseessä on tietenkin ensisijaisesti perheen yhteinen loma, mutta silti tarkoitukseni on koettaa viikon aikana juostakin kohtuullisesti.

Tämän matkan takia minulta jää tänä vuonna helmikuun viimeisenä viikonloppuna juostava Endurance 24 h -kilpailu väliin niin juoksijana kuin toimitsijanakin. Mukaan on tällä kerralla ilmoittautunut ennätykselliset 134 juoksijaa, jotka edustavat 16 eri kansallisuutta, joten luvassa on kaikkien aikojen suurin 24 h sisäratajuoksu maailmassa. Osanottajajoukko on tälläkin kerralla todella tasokas, joten luvassa on taas kerran huipputuloksia ja arvokisamaratonien jälkeen kaikkien aikojen kansainvälisin juoksutapahtuma Suomessa.

2 kommenttia:

  1. Sarvat voinee jättää kotiin...
    Kun tuota kuvaa katselee niin voin tuntea niskassa auringon kuumotuksen ja alla pölyiset tossut kuljettamassa minua kohti auringonlaskua..

    VastaaPoista
  2. Luulen, että tuota kuvaa ei ole otettu helmikuussa. Ennusteen mukaiset lämpötilat ensi viikolle: päivällä n. 10...15 C, yöllä -3...+3 C. Auringon pitäisi kuitenkin näyttäytyä joka päivä, joten juoksemiseen olosuhteet kuulostavat lähes ihanteellisilta. Troodosvuoristossa on kuulemma tähän aikaan vuodesta muutamissa paikoin ihan reilusti lunta ja pari hiihtokeskustakin. Taidan kuitenkin jättää sukset kotiin, kuten myös ne Sarvat.

    VastaaPoista