19.3.2012

Viikko 11/2012

Neljäs perättäinen tehoharjoitusviikko tuli päätökseen eilen. Kevät tekee edelleen tuloaan raivostuttavan hitaasti, joten metsäpoluille ja pikkuteille ei vieläkään ole mitään asiaa juoksemaan liukkauden ja lumen takia. Sen sijaan kevyen liikenteen väylät ja isommat tiet alkavat jo olla varsin hyvin juostavia, joten tällä viikolla tein vain yhden lenkin juoksumatolla.

Maanantaina kroppa tuntui edellispäivän 40 km lenkin jäljiltä suhteellisen väsyneeltä ja puolen sekunnin ajan harkitsin jopa lepopäivän pitämistä. Päädyin kuitenkin tekemään tunnin kevyen juoksulenkin (13 km / 4:43/km) ja alun tahmeuden jälkeen juoksu kulki varsin mukavasti.

Tiistaina tein viikon ainoan mattolenkin: 18 km kiihtyvävauhtisen, jossa vauhti kiihtyi alun 5.15/km tasolta loppua kohti 3.45/km lukemiin. Keskiviikkona hyödynsin Danielin lätkätreeneihin kuluvan ajan ja juoksin Turussa 29 km (4:54/km). Kulttuuripääkaupunkivuoden päättymisestä huolimatta  Turussa jatkuu "pimeä keskiaika" -teema ja sen lisäksi, että katuvalot olivat pimeänä suuressa osassa keskustaa oli kevyen liikenteen väylien kunnossapito surkeaa ja lenkin aikana sai useaan kertaan varoa liukastumista. Lisäksi jouduin muutamaan otteeseen improvisoimaan reitin kanssa kun suunnittelemaani reittiä ei yksinkertaisesti ollut mahdollista edetä juoksukengät jalassa. Luistimet olisivat olleet sopivampi jalkinevalinta.

Torstai on Turun seudun lenkkiporukan perinteinen yhteislenkkipäivä, pitkästä aikaa ehdin mukaan ja juoksimme reilun tunnin Turun Urheilupuistoa kiertävällä Karikon lenkillä. Perjantaina ehdin juosta kevyen kympin lenkin, ennen kuin suuntasimme Turkuun Vares - Uhkapelimerkki -leffan ensi-iltaan. Elokuva oli edelliseen Vares ja kaidan tien kulkijat -leffaan verrattuna varsin heikko esitys. Tämä oli toki jossain määrin odotettavissakin, sillä tähän mennessä valmistuneista Vares-leffoista kaksi Anders Engströmin ohjaamaa ovat olleet omaa luokkaansa Lauri Törhösen ohjauksiin verrattuna.

Lauantaina herätyskello soi kuudelta ja hieman seitsemän jälkeen istuimme Jaanan kanssa autossa matkalla kohti Esport Arenaa. Ohjelmassa oli neljän tunnin testilenkki, jonka olimme alun perin ajatelleet tehdä Tuorlassa, mutta jäisten olosuhteiden takia muutimme suunnitelmaa ja päädyin tekemään harjoituksen sisätiloissa. Tarkoitus oli testata hieman muutettua suorituksenaikaista tankkaustaktiikkaa suhteellisen reipasvauhtisessa juoksussa. Aloitin nylkyttämisen karvan alle 5 min/km vauhdilla, josta vähän kerrassaan kiristin tahtia. Tavoitteena oli juosta 4 h aikana n. 47-48 km, mutta kun meno oli helppoa vauhdin kiihtymisestä huolimatta täyttyi 50 km ajassa 3 h 54 min. Hissuttelin vielä reilun kilometrin verryttelyvauhdilla ja neljän tunnin täyttyessä oli matkaa kertynyt 51,2 km ja lenkin keskivauhdiksi muodostui varsin kohtuullinen 4.41/km, välin 40-50 km taittuessa keskivauhdilla 4.27/km ja kilometrin 49-50 km lipsahtaessa aikaan 4.02.

Pikaisen suihkun jälkeen nautimme lounaan Esport Arenan Hesburgerissa ja kotimatkalla poikkesimme Paimion uimahallin kautta, jonka porealtaassa oli mukava rentouttaa kovalla mondolla aavistuksen kipeytyneitä jalkoja.

Sunnuntaina juoksin Petrin kanssa 35 km kevyesti 5.10/km keskivauhdilla mukavassa kevätkelissä. Reidet olivat edellispäivän lenkin jäljiltä aavistuksen jumissa, mutta juoksu sujui kuitenkin mukavasti kuulumisia vaihdellessa ja tulevia juoksuja suunnitellessa.

Viikon harjoittelut yhteensä n. 14 h / 170 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti