24.6.2012

Vko 24-25/2012

Näkymä terassiltamme juhannusaattoiltana
Viikkoa 24 dominoi tietenkin Paavo Nurmi Challenge, juoksu Helsingistä Turkuun. Edeltävät päivät otin harjoituksellisesti varsin kevyesti, vaikken aivan täydellistä ultratapahtumaan valmistautumista tehnytkään.

Maanantaina juoksin 13 km kevyesti 5.01/km vauhdilla 14 min juoksua / 1 min kävelyä rytmityksellä, siis samalla jota käytimme myös Helsinki-Turku -juoksussa. Tiistaina ehdin lenkille vasta puoli kymmenen maissa illalla, joten tyydyin 8,6 km kevyeen hölkyttelyyn (4.54/km). Keskiviikkona pidin lepopäivän, jonka ohjelmassa oli Piikkiön kesäteatterin maanmainio Tankki täyteen -näytelmä.

Torstaiaamuna menin juosten töihin: 15,7 km (4.50/km) ja illalla oli vuorossa taas kesäteatteria. Tällä kerralla Naantalissa Teatteri Emman huikea Kekkonen - Syntymästä kuolemattomuuteen. Sitä ennen ehdimme nauttia maistuvan päivällisen Naantalin Kaivohuoneella.

Perjantaiaamupäivän lepäilin ja valmistauduin edessä olevaan juoksuun, jonka tapahtumat olen kuvaillut pari viestiä sitten tässä blogissa: http://ultrafinn.blogspot.fi/2012/06/juosten-helsingista-turkuun-alle.html.

Väliaika-analyysi löytyy toisesta kirjoituksesta: http://ultrafinn.blogspot.fi/2012/06/helsinki-turku-juoksu-numeroita.html.

Päästyämme lauantaina puolenpäivän jälkeen Paavo Nurmen patsaalta kotiin olimme molemmat niin väsyneitä, että loput lauantaipäivästä meni lähinnä lepäämiseen. Sunnuntaina alkoi pahin väsymys olla pois nukuttu, mutta kipeät etureidet muistuttivat vielä puolentoista vuorokauden takaisesta juoksusta. Tämän päivän aikana viimeistelimme Danielin kanssa terassimme vieressa kököttävän kylpytynnyrin asennuksen tarkistamalla tynnyrin alustan tasaisuuden sekä kiinnittämällä poistoletkun ja kaminan.

Tarkoitukseni oli joka tapauksessa ottaa Paavo Nurmi Challengen jälkeinen viikko lähinnä levon kannalta, mutta kehoni päätti varmistaa riittävän levon järjestämällä minulle kunnon flunssan juoksun jälkeiselle viikolle. Maanantaina oloni oli nuhainen ja kurkku hieman karhea. Tiistai meni samoissa merkeissä, mutta illalla - kesken työporukan virkistysillan - alkoi oloni tuntua myös lievästi kuumeiselta. Kotiin päästyäni mittasin kuumeen: 38,5 astetta. Eipä ihme, että oloni oli voimaton ja viluinen.

Keskiviikkoaamuna kuume ei ollut pudonnut kuin puolella asteella, joten edessä oli lepopäivä sängyn pohjalla. Iltaa kohti vointini alkoi aavistuksen kohentua ja torstaina kuume oli poissa, joten pystyin menemään töihin, vaikka pientä nuhaa ja kurkun karheutta oli vielä jäljellä. Torstai-illan askareisiin kuului mm. kylpytynnyrin täyttäminen vedellä. Vajaa kaksituhatta litraa nousi pihakaivostamme runsaassa puolessa tunnissa. Kaivoveden lämpötilaksi mittasin hetkeä myöhemmin 11 astetta.

Savumerkkejä
Perjantaina eli juhannusaattona kävin ensimmäisen kerran varovaisesti kokeilemassa kevyttä liikuntaa. Kiersimme kävellen Jaanan kanssa Linnavuoren runsaan 4 km luontopolun. Tämä oli ensimmäinen testikerta muutama viikko aikaisemmin ostetuille vaelluskengille, jotka hankimme heinäkuun lopulla edessä olevaa Italian matkaa varten.

Kylpytynnyri pistettiin ensimmäisen kerran tulille juhannusaattoiltana. Vuorokauden aikana vesi oli lämmennyt 14,5 asteiseksi ja siitä se lämpeni mukavaan kylpylämpötilaan eli 37 asteiseksi runsaassa tunnissa. Puheet Cube-kaminan huimasta lämmitystehosta osoittautuivat paikkansapitäviksi ja tynnyrissä lepääminen osoittautui erinomaisen rentouttavaksi kokemukseksi - tämän toki tiesimme jo entuudestaan.

Juhannuspäivänä kävimme Jaanan kanssa kiertämässä Paimion luontopolun kävellen pariin kertaan reput selässä jatkaen Italian matkan varusteiden testaamista.

Ensimmäisen juoksulenkin Helsinki-Turku -juoksun jälkeen tein tänään: 14 km kohtuullisella 4.46/km keskivauhdilla. Juokseminen oli juuri niin nihkeää kuin se yleensäkin on viikon tauon jälkeen eikä muutaman päivän sairastelu ainakaan tehnyt tuntumaa paremmaksi.

Ensi viikko mennee juoksutuntuman hakemisessa ja kevyessä totuttelussa juoksemiseen, mutta heinäkuun alussa pitäisi taas päästä kiinni harjoitusrytmiin, joka tähtää 8.-9. syyskuuta Puolan Katowicessa juostavaan 24 h MM ja EM -kilpailuun.

Yhteenveto:
Vko 24: 18 h 48 min / 202,9 km
Vko 25: 4 h 40 min, josta maastossa kävelyä 3 h 34 min, juoksua 1 h 6 min / 14 km

2 kommenttia:

 1. Lukemieni teosten perusteella tiedän, että Paavo Nurmikin istui kuhne-ammeessa mielellään eli jatkumoa tämäkin tynnyri on sille.
  Meillä Hämeenkyrössä tyydytään järveen kesät talvet.
  Summa summarum : palauttaa - tavalla tai toisella.

  Very Good, t. pasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Kuhne-ammetta voinee hyvinkin pitää kylpytynnyrin varhaismuotona joten sopiva jatkumo tosiaan ;-) Kun ei ole järveä pihapiirissä niin täytyy tyytyä korvikeratkaisuihin. Järveen pulahtaminen talvella on kyllä mitä rentouttavinta palautumista sekin :-)

   - Jari

   Poista