30.10.2012

Vko 43 / 2012

Katowicessa jätin taakseni viime vuoden Spartathlonin ykkösen ja kolmosen, mutta tämä etana osoittautui liian kovaksi vastustajaksi.
Viime viikolla saatin Etelä-Suomessakin maistiaisia talvesta, näillä näkymin talvi jäi tällä kertaa alle viikon mittaiseksi ja jäämme odottamaan seuraavaa yritystä.

Maanantai: 14 km otsalampun kanssa, osittain pimeää ja savista pellonreunaa rämpien. Nihkeää väkisin puurtamista.

Tiistai: Juoksumatolla 15 km perusvääntöä + kevyt lihaskuntoharjoitus. Loppuviikon sääennusteet vaikuttivat sen verran uhkaavilta että vaihdoin toiseen autoon nastarenkaat, varmuuden vuoksi.

Keskiviikko: Juoksumatolla 21 km lievästi kiihtyvällä vauhdilla.

Torstai: 12 km pk-lenkkeilyä (5.03/km) parin asteen pakkasessa.

Torstain ja perjantain välisenä yönä sitten tuli lunta toistakymmentä senttiä ja aamulla ei tarvinnut pahemmin miettiä kummalla autolla lähden töihin. Tultuani töistä kotiin oli edessä talven ensimmäiset lumityöt ja niistä selvittyäni tein juoksumatolla tunnin vauhtileikittelyharjoituksen ja päälle hieman lihaskuntoharjoituksia.

Lauantaina vaihdoin aamulla toiseenkin autoon talvirenkaat, kannoin laatikollisen halkoja takkaan ja sen jälkeen liukastelin ulkona väkinäisen kympin lenkin. Illalla, ennen kellojen kääntämistä talviaikaan nautiskelimme Jaanan kanssa iltapalaksi mm. etanoita valkosipulivoissa. Herkullista kieltämättä, mutta sen vähäisen syömäkelpoisen osan kaivaminen kovan kuoren kätköistä vei todennäköisesti enemmän energiaa kuin muutamassa grammassa syötävää osaa on.

Sunnuntai: 32,5 km (5.18/km). Ensimmäinen edes etäisesti pitkää lenkkiä muistuttava harjoitus pariin kuukauteen. Parinsadan metrin juoksun jälkeen olin jo kääntymässä takaisin hakemaan nastalenkkareita, mutta arvelin että vain sivutiet ovat jäässä ja isommat pyörätiet kyllä ovat juostavassa kunnossa. Kaikkea muuta, juokseminen oli alusta loppuun jäisillä teillä liukastelua ja jokaista askelta sai varoa. Lenkin jälkeen vielä hieman lihaskuntoa.

Viikko yhteensä 10 h 49 min / 117 km. Vielä ollaan kaukana kunnon harjoitusmääristä, mutta suunta on oikea ja juoksutuntuma paranee viikko viikolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti