7.11.2012

Vko 44 / 2012

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta Eerikkilässä.
Viikon 43 lopulla uhitellut talvi jäi vajaan viikon mittaiseksi ja viime viikon alkupuolella lumet saivat vesisateiden myötä kyytiä.

Mennen viikon ikävimmät sohjopäivät, maanantain ja tiistain vietin lammasmaisesti takkahuoneessa juoksumatolla. Maanantaina juoksin 15 km lievästi kiihtyvällä vauhdilla nousukulmaa vaihdellen. Tiistaina kiskoin ensin 10 km mäkiharjoituksen Tunturin "Rolling Hills" ohjelmalla ja suunnittelin lopettavani lenkin kymppiin, mutta huoltajani kävi napsauttamassa saunan päälle vasta kun kymppi oli jo melkein täynnä, joten saunan lämpenemistä odotellessani jouduin vielä juoksemaan reilun 5 km loppuverryttelyn ja silti ehdin vielä tekemään hieman lihaskuntoharjoituksia. Pirullinen temppu.

Keskiviikkona juoksin kevyesti 11 km ja torstaina poikkesin Turussa, Karikon lenkillä juoksemassa 18 km, josta runsaan kympin Klasilan Jannen kanssa. Perjantaina tein matolla 13,5 km kiihtyvävauhtisen, kiihdyttäen vauhtia alun 5.15/km hissuttelusta lopussa 3.45/km tasolle. Kulki yllättävän hyvin vaikka edellisestä vastaavasta harjoituksesta oli vierähtänyt melkoisesti aikaa.

Viikonloppuna oli vuorossa Endurancen syysleiri Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa. Suuntasin lauantaiaamuna seitsemän maissa auton keulan kohti Tammelaa hernerokkasumussa, jossa näkyvyyttä oli vain muutamia metrejä.

Lauantaiaamuna oli ohjelmassa Luusalon Mikon organisoima maastolenkki, jolle osallistui ilahduttavan runsaasti väkeä, meitä taisi olla liki kymmenen juoksijaa poluilla rymyämässä. Saimme mukaamme myös pari juoksijaa samaan aikaan samassa paikassa leireilleen Finnish Marathon Runnersin joukoista. Runsas kolmetuntinen paikoitellen yllättävän haastavilla poluilla sujui hyvässä porukassa mukavasti. Lenkin jälkeen kiiruhdimme lounaalle ja kolmetuntiseksi venähtäneeseen syyskokoukseen. Illalla ennen saunaa oli ohjelmassa vielä futismatsi kolmihenkisin joukkuein Endurancen ja FMR:n välillä, jossa tyydyin kannustajan rooliin. Valitettavasti en nyt muista tämän yllättävän tiukaksi osoittautuneen pelin lopputulosta.

Sunnuntaiaamuna Endurancen vuorijuoksujaoston edustajat Juha ja Janne suuntasivat taas maastolenkille, mutta minä valitsin maantien ja lähdin lenkille yhdessä Arto ja Asmo Aholan kanssa. Arto sai seurastamme tarpeeksi yhdeksän kilometrin jälkeen ja jatkoimme Asmon kanssa kahdestaan 25 km täyteen. Lenkin keskivauhdiksi tuli leppoisasta alkuvauhdista huolimatta niukasti alle 5 min/km, kiitos kohtuullisen loppukiihdytyksen.

Viikon harjoittelut yhteensä 11,5 h / 125 km. Suunta on oikea, mutta seuraavalla viikolla taidan ottaa hieman kevyemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti