21.11.2012

Vko 46 / 2012

Viikko 46: 12.-18.11.2012:

Maanantai: 12,3 km kevyttä (5.10/km) + 15 min lihaskuntoa

Tiistai: Juoksumatolla 13 km kevyesti

Keskiviikko: Juoksumatolla 18 km kevyesti kiihtyvällä vauhdilla (5.30 - 4.30 /km, ka 5.08/km)

Torstai: Juoksumatolla 13 km vauhtileikittelyä:
2 km 5.30/km + 1 km 4.00 + 1 km 5.15 + 1 km 4.15 + 1 km 5.05 + 1 km 4.10 +
1 km 5.00 + 1 km 4.05 + 1 km 4.45 + 1 km 4.35 + 1 km 4.30 + 1 km 4.10
Enpä tiedä oliko tuosta mitään harjoituksellista hyötyä, mutta hauskaa oli.

Perjantai: 1 h 8 min märässä ja liukkaassa metsässä kompurointia (6.46/km)

Lauantai: klo 7: Juoksumatolla 13 km kevyesti.

Lenkin jälkeen hyppäsimme autoon ja ajelimme Keski-Suomeen Jaanan veljen perheen luo viettämään perinteistä pikkujoulua. Kotimatkalle lähdimme sunnuntaiaamuna, joten tein lauantain lenkin varhain aamulla ja sunnuntaina hyödynsin Danielin lätkätreeneihin kuluneen ajan juoksemalla viikon "pitkän" lenkin Turussa:

Sunnuntai: klo 16.20: 31,5 km (5.24/km), nihkeätä punnertamista, minne on kadonnut viikon takainen herkkyys juoksemisesta?

Yhteensä: 10 h / 111 km

Viikko oli enemmän tai vähemmän väkinäistä peruslenkkeilyä - ulkoilusta ei voine puhua kun yli puolet viikon lenkeistä tein takkahuoneessamme. Vieläkään en ole saanut tehtyä päätöksiä ensi vuoden kilpailuohjelmani suhteen - kiinnostavia vaihtoehtoja on yksinkertaisesti liikaa ja mieli tekisi jättää lopulliset päätökset tehtäväksi toukokuussa juostavan 24 h MM-kilpailun jälkeen. Ongelmana on vain se, että osa kiinnostuksen kohteista on sellaisia, että sitovat ilmoittautumiset on tehtävä hyvin nopeasti mikäli mielii ensi vuonna mukaan. Valintoja, valintoja...

7 kommenttia:

 1. Nihkeys tulee pimeän syksyn myötä salakavalasti myös korvien väliin ilman etanansyöntiäkin.

  Oloa helpottanee tieto, että meitä on muitakin joilla tunnelma määräharjoittelun käynnistyessä on varsin kankea eikä otsalampun valossa näe kovin kauas tulevaisuuteen.

  Olkoon voima kanssamme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi! Erittäin hyvin kuvailit niitä tunnelmia joita tässä vaiheessa vuotta eletään.

   Poista
 2. Että ilmeisesti nihkiää on tiiossa, kun taas alkaa normireenit. ;) Jos on Jarilla maailmanluokan juoksijana runsauden ongelmaa kisojen suhteen niin minua taasen hieman kismittää, kun ei näillä näkymin(?) ole Suomeen tulossa 24h kisaa. Hyviä valintoja Jarlle kisojen suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaustisen kilpailunjohtajaan olin hiljattain yhteydessä ja ymmärtääkseni siellä on pyrkimystä järjestää 24 h elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, mutta muutama asia on vielä avoinna ja lopullinen varmistus saataneen vuodenvaihteen tienoilla. Toivottavasti kilpailu järjestetään sillä on todella harmi jos Suomessa ei juosta yhtään ulko-24:a ensi vuonna kun lajin harrastajamäärät ovat jatkuvassa kasvussa ja kysyntää olisi.

   Tosin on 24 h kilpailun järjestämisessä tietenkin omat haasteensa, kuten Cosmos hyvin tietää.

   En nyt tiedä onko kyse varsinaisesti runsaudenpulasta vaiko vain päättämättömyydestä (ja jossain määrin tyhjätaskuisuudesta) ensi vuoden suunnitelmieni suhteen.

   Poista
  2. Täytyy pitää peukkuja, jotta Kaustinen palaisi vuoden tauon jälkeen kalenteriin. Siinä ois samalla ens kauden pääkisa selvä.

   Poista
 3. Onko noissa kiinnostavien kisojen joukossa yhtään maastokisaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaahan niissä ollakin, mutta todennäköisesti keskityn ensi vuoden lähinnä tasamaakilpailuihin. Joskus kiinnostaisi kuitenkin kokeilla vaihteeksi jotain pitkää maastokilpailua vaikka olenkin erittäin huono maastojuoksija.

   Poista