5.12.2012

Vko 48 / 2012

26.11. - 01.12.2012

Viime viikon aikana sää muuttui Etelä-Suomessakin hyytävän kylmäksi ja loppuviikosta lunta tuiskutti yli kymmenen asteen pakkasen säestyksellä parin päivän ajan melkoisen reippaasti. Teinkin kahta päivää lukuunottamatta viikon kaikki lenkit juoksumatolla. Jos siten pystyn välttämään liukkauden ja kylmän aiheuttamat vammat sekä sairastumiset on juoksumatto ollut enemmän kuin hintansa arvoinen sijoitus. Puhumattakaan mahdollisuudesta juosta koko ajan pitävällä alustalla rennosti ja turvallisesti. Turun seudulla kun ei ole Esport Arenan tai Uudenkaupungin kuntoputken tasoisia sisäjuoksumahdollisuuksia tarjolla.

Harjoituksellisesti viikko ei kovin kummoinen ollut: lähinnä pk-jyystämistä, juoksutuntuma kuitenkin alkaa olla jokseenkin normaali.

Maanantai: Juoksumatolla 12,5 km kiihtyvä 5.30 -> 4.30 /km, ka 5.06/km

Tiistai: Juoksumatolla 18,3 km kevyesti. Perustamppaamista.

Keskiviikko: Turussa Danielin lätkätreenien aikana 30 km kevyttä (5.14/km). Jäätävä tuuli ja parin asteen pakkanen saivat kelin tuntumaan varsin ikävältä. Kun tähän vielä lisätään kevyen liikenteen väylien muutamat jäiset yllätykset oli lenkki jaloille hämmästyttävän rasittava leppoisasta vauhdista huolimatta.

Torstai: Turun lenkkiporukan yhteislenkki Karikon kierroksella: 17,5 km kevyesti. Eilisestä viisastuneena juoksin nastalenkkareilla, mutta nyt olisi pärjännyt ilman nastojakin.

Perjantai: Juoksumatolla 18,6 km kevyesti + kevyt lihaskuntoharjoitus

Lauantai: Juoksumatolla 9,2 km kiihtyvä 5.30 -> 4.00/km. Tein lenkin varhain aamulla, sillä päivä oli varsin kiireinen.

Sunnuntai: Juoksumatolla 34,2 km kevyesti. Tuli lenkin aikana katsottua lopultakin pitkään hyllyssä lojunut Paul Thomas Andersonin ohjaama, runsaasti kehuttu There Will Be Blood, joka toi Daniel Day-Lewisille vuoden 2007 parhaan miespääosan Oscarin. Vaikuttava, mutta ei aivan kaiken saamansa hehkutuksen arvoinen elokuva.

Viikko yhteensä: 12 h / 140 km

Se hyöty pakkasista on ollut, että takkahuoneemme lämpötila putosi mattojuoksua ajatellen mukaviin 14-15 asteen lukemiin. Valitettavasti muu perhe alkoi protestoida takkahuoneesta olohuoneeseen säteilevästä kylmyydestä sen verran äänekkäästi, että jouduin lopulta antamaan periksi ja kytkemään takkahuoneen lämmityksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti