20.1.2013

Vko 3 / 2013

14. - 20.01.2013:

Tämä viikko meni kokonaisuudessan juoksumattoa kuluttaen olosuhteiden ollessa ulkona jokseenkin ikävät, kuten ovat olleet koko tammikuun ajan.

Maanantai:  Juoksumatolla 16,2 km rennosti kiihdyttäen (5 km 5.07/km - 5 km 4.46/km - 5 km 4.30/km - 1,2 km 4.07/km

Tiistai: Illalla oli Endurancen hallituksen kokous Esport Arenalla Espoossa. Valitettavasti en ehtinyt lähtemään niin aikaisin, että olisin saanut yhdistettyä päivän lenkin samaan yhteyteen. Juoksin siis aamulla matolla unenpöpperössä 8,5 km kevyesti. Tai niin kevyesti kuin suoraan sängystä revittynä on mahdollista. Minähän en ole aamuihminen, enkä erityisemmin pidä aamulenkeistä, jos se on jäänyt jollekin epäselväksi.

Keskiviikko: Juoksumatolla 16,1 km peruslenkkeilyä. Rutiinilenkki.

Torstai: Juoksumatolla 20,2 km: 6 km kevyttä + 6 km puolireipasta 4.15/km + 8 km kevyttä. Vaikka en vauhdikkaampaa juoksua juuri harrasta niin joskus on vaihtelun vuoksi mukava rikkoa rutiineja ja juosta aavistuksen reippaammin.

Perjantai: Juoksumatolla 15,2 km peruslenkkeilyä.

Lauantai: Pakkasta oli aamulla hilpeyttä herättävät -28,4°C. Pitkän lenkin juokseminen ulkona ei siis käynyt mielessäkään, vaan juoksin matolla kuusi tuntia (64,3 km / 5.36/km). Lenkki kuului sarjaan "sekalaisia ihmiskokeita" ja siinä testattiin pysyykö koehenkilö tolkuissaan jos hän juoksee kuusi tuntia juoksumatolla katsoen samalla kahdeksan Lostin kolmannen tuotantokauden jaksoa. Kokeen tulos jäi aavistuksen epäselväksi, joten voi olla, että se joudutaan vielä joskus uusimaan.

Kokeen toisena tarkoituksena oli totuttelu Steenbergenin 24 h MM-kilpailun huoltorytmitykseen eli otin energiaa ja pidin lyhyen kävelypätkän 2,4 km välein. Tämä testiosio onnistui kohtuullisen hyvin. Simuloin harjoituksessa kilpailutilannetta myös siinä mielessä, että WC-käyntien aikana en pysäyttänyt kelloa. Harjoitus oli paitsi pisin juoksumattolenkkini ikinä myös pisin harjoituslenkkini noin 1,5 vuoteen. Toisaalta, eipä minulla ole ollut kahdeksan kuukauden kilpailutaukoakaan moneen vuoteen.

Sunnuntai: Juoksumatolla 17,6 km kevyesti. Eilinen ihmiskoe painoi hieman jaloissa, joten tyydyin 1,5 tunnin pk-lenkkeilyyn.

Viikko yhteensä 13:47 / 158 km (keskivauhti 5.14/km).

Viikon kantavana teemana oli maltillinen peruskestävyysharjoittelu. Lenkkivauhdit pyrin vielä tarkoituksella pitämään melko löysinä, niiden suhteen tulee aika kiristää ruuvia keväämmällä. Kunhan olosuhteet mahdollistavat ulkona harjoittelun.

Pientä helpotusta tilanteeseen tuo helmikuun lopulle kaavailemamme viikon matka lumettomiin olosuhteisiin, vaikkakin sen takia jää taas Endurance 24h -kilpailu näkemättä paikan päällä.

1 kommentti:

  1. Kuusi tuntia matolla...asiallista tekemistä!

    Meidän reissumme alkaa olla finaalissa, mutta kyllä täällä tätä lumetonta aikaa vielä riittää teillekin. Taitaa sattua kympin kisakin jos sellainen käy ohjelmaan. Mikko varmaan laittaa siitä viestiä. Minun fillari ja pyöräilykypärä jäävät Mikon luokse ja ovat vapaasti käytettävissä esim. huoltajalle.

    VastaaPoista