7.4.2013

Vko 14 / 2013

1. - 7.04.2013:

Huhtikuun ensimmäinen viikko takana.
Voidaanko puhua takatalvesta, jos kevät ei ole alkanutkaan? Niin tai näin, yöpakkasista huolimatta kevät näytti etenevän kohtuullisesti ja lumet vähenivät päivä päivältä. Kunnes tänään tuli oikein kunnolla lunta tupaan.

Maanantai eli toinen pääsiäispäivä oli pääsiäisen miniloman viimeinen päivä. Vapaapäivän kunniaksi juoksin matolla neljä tuntia (45,3 km / 5.18/km). Vähän puurtamisen tuntuista.

Pääsiäisen saldo yhteensä torstaista maanantaihin 176 km. Eipä tuossa varsinaisesti ole kehumista kun eräät mättivät samassa ajassa Esport Arenalla yli 330 km ryppään.

Tiistai ja paluu arkeen: 12 km kevyttä pk-lenkkeilyä ulkosalla (5.04/km), enimmäkseen sulilla teillä. Vain muutamissa paikoin piti varoa askeleitaan. Palauttelua pääsiäisen rypästelystä.

Keskiviikko: Jaanalla oli menoa Turkuun, joten hyödynsin tarjolla olleen kyydin ja hyppäsin autoon juostakseni Turusta kotiin. Pienen lisämutkan kanssa 20 km (4.48/km) varsin vaivattoman tuntuisesti.

Torstai: 16 km kevyttä, lenkille osui muutama melkoisen jäinen kohta. Siitä huolimatta keskivauhti oli kelvollinen 4.54/km. Lenkin päälle kevyt lihaskuntoharjoitus kotona.

Perjantai: 12 km kevyttä, alkuun 2 km verryttelyä Jaanan kanssa. Lenkin päälle vielä 15 min trainerilla pyöräilyä.

Lauantai: aamupäivällä 18 km niukasti alle 5 min/km keskivauhdilla. Ensimmäiset 3 km juoksin Jaanan kanssa, sen jälkeen jatkoin omalla vauhdillani. Runsaat 7 km juostuani Sibakovin Tuomo juoksi vastaan ja kertoi menossa olevan 4.30/km vauhtisen lenkin. Lyöttäydyin seuraan muutaman kilometrin ajaksi ja saatuani jalat rullaamaan mukavasti jatkoin vielä muutaman kilometrin samaa vauhtia reittiemme erkaannuttua. Loppuun 3 km rauhallisempaa.
Päivällä tein runsaan tunnin töitä pihalla, mm. hakkasin talven aikana kertyneitä jäämassoja rikki ja lapion tontin kulmalle talven mittaan kolattuja lumikasoja pienemmiksi.
iltapäivällä juoksin 15 km kevyesti (4.42/km), Jaanan seuratessa filarilla.

Sunnuntai: Aamupäivällä alkoi lumisade, joka päivän mittaan vain sakeni ja lunta oli iltapäivään mennessä tullut varmaan kymmenkunta senttiä. Siis juoksumatolle: 32 km kevyesti kiihtyvällä vauhdilla (5.15 -> 4.30/km).

Viiden viikon kuluttua on 24 h MM-kilpailun tämän vuoden osalta takana, joten käsillä alkavat olla kriittisimmät harjoitusviikot. Talviharjoittelu on sujunut jokseenkin ongelmitta, joskin määrää ja tehoa olisi tietenkin saanut olla enemmän. Edessä on vielä pari määräpainotteista viikkoa ja sen jälkeen alkaa laskeutuminen kohti ultrajuoksuvuoden ensimmäistä MM-kilpailua.

Viikon treenit: 15 h 50 min (Juoksu: 14 h 25 min / 171 km, Pyöräily 15 min / 9,6 km, Lihaskunto: 1 h 10 min)

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä ja onnea viimeistely viikkoihin. Varmasti hienoa, kun MM 24h on jo noinkin lähellä. Ps.Hauskasti viikkokilometrisi olivat prikulleen samat tällä viikolla kuin minulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvät kilometrit sullakin ;-) Harmillisen talviseksi vaan meni taas kelit kun jo kuvittelin pääseväni tekemään viimeiset määräviikot ulkona juosten. Taitaa juoksumatto kuitenkin kutsua tällä viikolla aika tiiviisti.

      Poista