16.4.2013

Vko 15 / 2013

8. - 14.04.2013:

Määrän mättäminen - tehojen kustannuksella - jatkui.

Maanantai: Juoksumatolla todella nihkeätä punnertamista 17,3 km 5 min/km keskivauhdilla.

Tiistai: 15 km lähes yhtä nihkeätä vääntämistä ulkona (4.53/km).

Keskiviikko: Ilta kului Masku-maratonin reitinmittauspuuhissa, joten juoksemaan en ehtinyt. Löysää pyöräilyä tuli runsaat 12 km noin tunnissa ja sen lisäksi muutama kilometri kävelyä.

Torstai: 14,3 km kevyttä paikoitellen kuraisia ja jäisiä pikkupolkuja pitkin.

Perjantai: 19,2 km (4.44/km), kohtalaisen helposti.

Lauantai: Vuoden ensimmäinen kunnon vesisadepäivä, joka luonnollisesti nosti mielialaa, mutta pitkän lenkin juokseminen pariasteisessa vesisateessa ei siitä huolimatta jostain syystä houkutellut. Siispä juoksumatolle: 4 tuntia, 45,6 km (keskivauhti 5.16/km) peruslenkkeilyä, suhteellisen helposti ja sykekin pysyi kurissa aina viimeiselle tunnille saakka, jolloin pieni vauhdin lisäys sai aikaan melkoisen hyppäyksen sykekäyrässä.

Sunnuntai: Arvoin Masku-maratonille lähtöä pitkälle sunnuntaiaamuun saakka ja vasta hieman ennen kello kymmentä aloin vetää kamoja niskaani ja suuntasin Golfin keulan kohti Maskua. Tarkoitukseni oli juosta hyvä harjoituslenkki turhia puristamatta, mutta kuitenkin kohtuullisella vauhdilla. Alkuvauhti oli aavistuksen liiankin reipasta kun innostuin Laitilan Erkin vetämänä juoksemaan alussa varsin pitkään 4.15/km vauhdilla. Reiluun puolimatkaan saakka taitoimme matkaa lähes samaa vauhtia Erkin kanssa, juomapisteillä jäin aina hieman sillä kävelin juodessani noin 20-30 sekuntia. 25 km jälkeen alkoi Erkin selkä lähestyä ja kun kolmannen kerran lähestyimme Seppäläntien ylämäkeä ohitin hänet. Pitkässä nousussa alkoi sitten ahdistaa sen verran, että kierroksen loppupuolella odotteiln Erkin liittyvän seuraani minä hetkenä hyvänsä.

Viimeiselle kierrokselle lähtiessämme huomasin eroa olevan kuitenkin jo minuutin verran. Lopussa alkoi eilinen pitkä lenkki ja kolmas perättäinen määräviikko painaa jaloissa sen verran, että välillä 35-40 km vauhtini putosi jo lähelle 4.30/km ja loppuaika 3.02.37 (4.19/km) oli runsaan minuutin heikompi kun vuosi sitten Maskussa. Tosin olosuhteet olivat nyt aavistuksen heikommat, mutta vastaavasti reitti oli hieman edellisvuotta helpompi. Tuo reilun minuutin ero syntyi melko tarkkaan viimeisellä kierroksella. Viime vuonna pystyin lopussa hieman lisäämään vauhtia, nyt vauhtini puolestaan hieman hiipui.

Yhteensä sunnuntaihin tuli kilometrejä alku- ja loppuverryttelyineen noin 46.

Viikko yhteensä: 13 h 45 min (Juoksu: 12 h 50 min / 158 km, Pyöräilyä 55 min / 12 km)

3 kommenttia:

 1. Heh, heh... On tuossa melkoinen kombinaatio la-su! On sinulla upea kondis. Uskoisin, että tuosta, kun sopimoilleen palaudut niin kombinaatiosta jää uutta kompetenssia MM 24h omaan jo ennestään isoon moottoriisi. Leveliä piisaa. :) Hyvä, Jari!

  VastaaPoista
 2. Komeata jälkeä. Hieno tuplatupla viikonloppu. (teho ja määrä)
  Sykekö nousi vain hieman lauantaina ? Lienee rasitusta kehossa määrävoittoisen jakson jäljiltä sopivasti. Tosin nestehukkakin nostaa sykettä jo tuossa neljän tunnin kantimissa.
  Lupaa hyvää MM-taistoon. Siellä kun aloitat niin minulla on Unkarissa jo muutama päivä takana ja edessä... koetan jaksaa kannustaa siinä ohessa ainakin ajatuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset molemmille kommenteista!

   Totta on, että matolla juostessa niin nestehukka kuin kehon lämpeneminen nostavat sykettä varsinkin pidempien lenkkien loppupuolella ja saattoi tuossa sykkeen nousussa tosiaan vaikuttaa pohjilla oleva muutaman viikon määräpitoisempi kuurikin.

   Tsemppiä Pasille Unkarin viimeistelyihin, melkoinen haaste sullakin on edessä.

   Poista