23.4.2013

Vko 16 / 2013

15. - 21.04.2013:

Viimeinen kunnon harjoitusviikko ennen 24 h MM-kilpailua. Kevät eteni huimasti viikon aikana ja viikko huipentui Endurancen kevätleiriin Karjalohjalla.

Tarkkasilmäisimmät blogini lukijat lienevät huomanneet oikeaan palkkiin ilmestyneen logon. Olen tosiaan tehnyt uuden yhteistyösopimuksen: vuosien ajan olen käyttänyt kompressiotuotteita niin kilpailuissa kuin pisimmissä harjoituksissakin. Ei siis ollut mitään syytä kieltäytyä kun sveitsiläisiä Compressport-kompressiotuotteita edustava Wellness and Arts halusi tehdä kanssani yhteistyötä, varsinkin kun tuotteet pienen kokeilun perusteella vaikuttavat erinomaisen laadukkailta. Todelliseen kestotestiin tuotteet joutuvat vajaan kolmen viikon kuluttua Hollannissa.

Maanantai: Edellispäivän maraton painoi hieman jaloissa, mutta koska Danielilla oli kaksituntiset treenit Raisiossa eikä ollut mitään järkeä ajella edestakaisin päätin tehdä lenkin Raisiossa. Juoksin mukavassa pariasteisessa vesisateessa 25 km. Ensimmäisten kilometrien aikana juoksu tuntui todella nihkeältä, mutta kropan lämmettyä helpotti hieman. Kunnes viimeisen puolen tunnin aikana jalat väsähtivät täysin, leppoisasta vauhdista huolimatta. Keskivauhti 5.04/km.

Tiistai: Olin ensin tuuraamassa Jaanaa Danielin lätkäporukan vanhempainpalaverissa. Sen jälkeen juoksin Turussa 16,3 km peruslenkkeilyä (4.40/km), loppupuolella 3 km kevyesti kiihdyttäen n. 4.30-4.20/km vauhdilla.

Keskiviikko: 20 km rutiinitamppaamista kotinurkilla (4.54/km).

Torstaina oli ohjelmassa kulttuuria: Kari Tapion  muistokonsertti Turun Konserttitalolle. Ennen konserttia ehdin kuitenkin juoksemaan reilun tunnin kevyesti juoksumatolla: 12,6 km 5.03/km keskivauhdilla.

Perjantaina oli työporukan virkistyspäivä, joka toteutettiin tällä kerralla piknik-risteilynä. Lähtö oli aamukahdeksalta ja Turkuun palasimme hieman klo 19 jälkeen. Päivän mittaan tuli nautittua muutama olut, joten pidin lepopäivän urheilusta.

Lauantaiaamuna hyppäsimme Jaanan kanssa autoon puoli seitsemän jälkeen ja noudimme ensin Thorströmin Jaanan Turusta, sen jälkeen Tähkävuoren Marian ja Hannun Paimiosta. Tämän jälkeen otettiin suunta kohti Karjalohjaa, jonne saavuimme Kylpylähotelli Päiväkumpuun puoli yhdeksän maissa. Päivän ensimmäinen lenkki starttasi yhdeksältä. Lenkistä muodostui varsin vaihtelevavauhtinen ja matkaa tuli yhteensä 26,2 km (5.06/km).

Lenkin ja lounaan jälkeen odotti Endurancen kevätkokous. Viikonlopun ehkä odotetuin ohjelmanumero seurasi kokouksen jälkeen: ultrajuoksija ja psykologi Aku Kopakkala piti runsaan tunnin luennon, jossa käsiteltiin mm. ultrajuoksuihin harjoittelua ja ravintoa. Mielenkiintoista uutta informaatiota ja tutkimustuloksia. Akun esiintymistä olisi kuunnellut pidempäänkin, joten toivottavasti jatkoa on luvassa syysleirillä.

Illalla, ennen saunaa, kävimme vielä juoksemassa kevyesti kiihtyvän 9,1 km lenkin (keskivauhti 4.47/km, lopussa tosin vauhti oli parhaimmillaan jo alle 4 min/km).

Sunnuntaina ohjelmassa oli perinteinen pitkä lenkki, jonka tein Aholan veljesten ja Talvitien Tapion kanssa. Arto ja viikon kuluttua juostavaan 100 km EM-kilpailuun valmistautuva Tapio jättäytyivät hieman rauhallisempaan vauhtiin, joten jatkoimme Asmon kanssa hieman alle 5 min/km vauhdilla hienossa maalaismaisemassa mukavasti kumpuilevalla tiellä. Lenkille tuli mittaa 28 km keskivauhdilla 4.44/km. Loppuun otettiin perinteinen parin kilometrin kiihdytys noin 4 min/km vauhdilla.

Illalla tein vielä kotona kevyen 5 km verryttelylenkin Jaanan kanssa.

Viikko yhteensä: 12 h / 142 km.

Ultrajuoksuvuoden ensimmäinen kansainvälinen arvokilpailu, 100 km EM-kilpailu, juostaan tulevana lauantaina Ranskan Belvesissä. Mukana on yhteensä 97 juoksijaa yhdeksästätoista maasta. Suomea kilpailussa edustaa Finnish Marathon Runnersin kaksikko Janne Klasila ja Tomi Halme sekä Endurancen Tapio Talvitie. Yhtenä kierroksena juostava kilpailu on reitin puolesta melkoisen haastava, matkalle mahtuu useita pitkiä nousuja ja sääennusteet lupaavat sateista ja tuulista keliä. Toivotaan, että suomalaiset hyötyvät ankeista olosuhteista ja menestyvät niin henkilökohtaisessa kuin joukkuekilpailussakin.

Vain kaksi viikkoa EM-satasen jälkeen juostaan Hollannin Steenbergenissä 24 tunnin juoksun yhdistetty MM ja EM-kilpailu, jonka lähtölista on myös julkistettu. Mukaan on ilmoitettu yli 270 juoksijaa ja taso on perinteisesti hirvittävän kova.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä Jari!!! Epäonnistumisen jälkeen on lähempänä onnnistuminen. Kisoja tulee ja menee. Tärkeintä, että olet mennyt eteenpäin kaiken aikaa.

    VastaaPoista