25.5.2014

Vko 19-21 / 2014

5. - 25.5.2014:

Lennokasta menoa (kuva: Jaana Tomppo)
Hiljaista ollut viime viikkoina bloggausrintamalla, treenipuolella on pitänyt lähes yhtä hiljaista. Tuskailtuani kuukauden verran uudelleen kipeytyneen akillesjänteen kanssa ja todettuani, että vaiva ei taaskaan parane venyttelyllä, levolla, kylmällä, lämpimällä eikä muillakaan taikatempuilla varasin ajan lääkärille ja jännettä ympäröivään kudokseen tuikattiin viime viikolla kortisonipiikki. Lisäksi lääkäri kehotti varautumaan ajatukseen, että edessä voi olla leikkaus. Akillesleikkaus ja sitä väistämättä seuraava 3 - 6 kk toipumisjakso ei kuulosta kovin houkuttelevalta ajatukselta, mutta puoli vuotta jo hukattuani en pidä sitä enää täysin mahdottomana ajatuksena. Harkinta-aikaa onneksi on, sillä kunnallisella puolella akillesleikkaukseen pääsee hyvällä tuurilla puolen vuoden jonotuksella ja yksityispuolella leikkaukseen ei ole varaa.

Viikon muotivinkki: Compressport R2 -kompressio-
säärystimiä saa myös kauden trendivärissä.
Piikityksen jälkeen pidin muutaman päivän totaalitaukoa harjoittelusta ja tämän viikon alusta lähdettiin taas kerran kipuamaan kaivon pohjalta kohti maanpintaa.

Vko 21:

Maanantai: 1 h kävelyä Jaanan kanssa

Tiistai: 13,3 km kevyttä J/K 2.30 / 0.30 -rytmityksellä

Keskiviikko: 8,1 km erittäin kevyesti Jaanan kanssa

Torstai: 8,2 km kevyttä 5.15/km keskivauhdilla

Perjantai: Lepo, hieronta. Illalla tosin verryttelin ruohonleikkurin kanssa ajelemalla pihalta voikukat, saattoi niiden seassa olla hieman ruohoakin.

Lauantai: 2 h pyöräilyä (53 km) suhteellisen lämpimässä (+31°C) ja tuulisessa kelissä.

Paraisten tien kevyen liikenteen väylä oli edelleen niin ala-arvoinen kuin muistelinkin. Ei ole taas muutamaan vuoteen tarvetta lähteä tuohon suuntaan fillarilla. Järjettömän huonokuntoinen asfaltti ei ole mikään poikkeus suomalaisella pyörätiellä, mutta lukemattomat 90 asteen mutkat alikulkutunneleihin, joista muutama nerokkaasti heti alamäen jälkeen ovat suorastaan hengenvaarallisia. Kuka helvetin idiootti Suomessa oikein suunnittelee kevyen liikenteen väyliä?

Sunnuntai: 23,2 km (5.20/km) J/K 5.30 / 0.30. Keli ei aivan yhtä tukala kuin eilen, mutta silti minulle riittävän lämmin (+22°C), syke oli 10-15 lyöntiä korkeammalla kuin tuossa vauhdissa pitäisi. Osittain korkea syke selittyy pitkällä harjoitustauolla, mutta muutama lyönti menee "lämpimän" sään piikkiin.

Viikko yhteensä: 8,5 h, kilometrejä en vaivaudu laskemaan

Ennätykset on tehty rikottavaksi

Johan Steene lähestyy PE-tulosta
(kuva: Michael Stokholm Jensen)
Viikonlopun aikana tuli myös lisämotivaatiota harjoitteluun. Bornholmissa juostiin 48 h maantiekilpailu, jossa ruotsalainen Johan Steene piti erinomaista vauhtia alusta loppuun ja rikkoi Rune Larssonin yli 27 vuotta kestäneen Ruotsin ennätyksen, allekirjoittaneen vuonna 2011 Kaustisella juokseman maantiereittien pohjoismaiden ennätyksen sekä Mikael Heermanin vuonna 2010 Surgeresissa juokseman pohjoismaiden ennätyksen. Lopullisia tuloksia odotellaan vielä, mutta tiettävästi Johanin lopputulos on noin 385 km.

400 km raja odottaa yhä ensimmäistä pohjoismaista rikkojaa. Olen jo parin vuoden ajan haaveillut uudesta 48 h yrityksestä, mutta muut kilpailut ja viime aikojen jalkavaivat ovat toistaiseksi estäneet tämän yrityksen. Toivottavasti viimeistään ensi vuonna pystyn uuteen yritykseen tällä ultrajuoksun todellisella kuningasmatkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti