29.6.2014

Vko 25-26 / 2014

16. - 29.06.2014:

Uudet pitkospuut on jo raahattu suolle, mutta lopullinen asennus odottaa vielä
Juhannusta edeltävä viikko vierähti lomailun merkeissä. Alkuviikon vietimme Viron Laulasmaalla, josta kotiuduimme tiistai-iltana. Keskeytykseen päättyneen Laulasmaa Ultran jälkeen pidin muutaman päivän totaalitaukoa liikunnasta.

Keskiviikkona juoksin Jaanan kanssa erittäin kevyesti 8,3 km ja ilokseni huomasin keskeytyspäätöksen aikaansaaneen takareisivamman helpottaneen sen verran, että kevyessä juoksussa jalka ei juuri kipuillut. Torstaina juoksin kevyesti 6,1 km Piikkiön poluilla ja lenkin jälkeen tein parikymmentä minuuttia lihaskuntoharjoituksia kotona.

Perjantaina eli juhannusaattona juoksin kevyen kympin niin, että kävelin minuutin jokaista kuutta minuuttia kohti. Keskivauhti kävelypätkien kanssa kohtuullinen 5.15/km eikä pahempia tuntemuksia missään alaraajoissa. Illalla rentoutettiin vielä lihaksia paljussa lojumalla ja kuohuviiniä maistelemalla.

Välillä piti ylittää puunrunkoja
Maa valkoisena juhannuspäivänä
Juhannuspäivänä herätyskello soi seitsemältä. Nautimme puuroaamiaisen ja pakkasimme reppuihin juomista ja hieman evästä. Yhdeksältä olimme Turussa, josta poimimme Jaana ja Tom Thorströmin kyytiin. Skodan keula suunnattiin kohti Kuhankuonoa. Patikoimme noin 30 km mittaisen - parin lisämutkan kanssa - Vajosuon Vaellus -reitin ja aikaa kului makkaranpaistotaukoineen hieman yli kahdeksan tuntia, liikkeelläoloajan jäädessä vähän alle seitsemään tuntiin. Hieno ulkoilupäivä ja onneksi pahimmat sadepilvet pysyttelivät poissa, vaikka muutaman sadekuuron niskaamme saimmekin. Onnekkaasti vältimme myös alueelle iskeneen raekuuron saapuessamme paikalle hieman sen jälkeen kun maasto oli saanut raekuorrutuksen.

Sateisesta ja viileästä kelistä huolimatta hymyilyttää
Sunnuntain lumisen ja sateisen päivän hyödynsin tekemällä juoksumatolla kevyen 22 km lenkin (5.32/km keskivauhdilla). Spartathlonia silmälläpitäen lienee hyödyllisempää totuttaa elimistö kuumaan ja runsaaseen hikoiluun kuin pariasteisessa vesisateessa juoksemiseen. Niin suunnattomasti kuin vesisateessa juoksemisesta nautinkin.

Viikko yhteensä 11 h 50 min / Juoksu: 47 km / Patikointi: 30 km

Viikko 26 merkitsi viikon lomajakson päättymistä ja paluuta töihin pariksi viikoksi ennen seuraavaa kesäloman pätkää. Tästä viikosta tuli harjoituksellisesti paras viikkoni pitkään aikaan, vaikka sen enempää määrissä kuin tehoissakaan ei ole suuremmin aihetta kehuskeluun.

Maanantaina oli ohjelmassa Piikkiön kesäteatterin Aina oon veljeä toivonut -näytelmä, mutta ehdin sentään tehdä 6,2 km pikkulenkin juoksumatolla ja onneksemme Sipilänmäen kesäteatterin katsomo on katettu.

Tiistaina yllättäen satoi ja matolla juokseminen jatkui: 17 km kevyttä (5.27/km).

Keskiviikkona pidin lepopäivän, jota vietimme Ravintola Samppalinnan terassilla nautiskellen kesäteatterista.

Torstaina tein viikon ensimmäisen ulkolenkin: 11,5 km kevyttä (5.13/km) + 10 min lihaskuntoa.

Perjantaina oli vaihteeksi edessä logistisia ongelmia joihin joskus törmää taloudessa, jossa on neljä ajokortin haltijaa, mutta vain kolme autoa. Tällä kertaa ongelma ratkaistiin niin, että Jaana heitti minut aamulla töihin ja iltapäivällä juoksin kotiin. Parin mutkan kautta 18,5 km. Kevyttä.

Lauantaina juostiin Turussa 23. Paavo Nurmi Maraton. En tälläkään kerralla itse osallistunut, mutta Jaana oli mukana 10 km matkalla ja olin luonnollisesti paikan päällä kannustamassa ja kuvaamassa omaksi ilokseni. Tai se oli ajatukseni, mutta tähtäillessäni maalialueella kameran kanssa löi järjestäjien edustaja ylleni keltaisen PHOTO-liivin, jonka kanssa pääsin kuvaamaan myös yleisöltä kielletylle alueelle. Tämän kuvauskeikan tuloksia voi katsella Paavo Nurmi Maraton 2014 GooglePlus-albumista ja mahdollisesti Paavo Nurmi -maratonin virallisilta sivuilta myöhemmin.

Päivän lenkin tein illalla: 9 km suhteellisen kevyttä pääasiassa Piikkiön poluilla. Illalla vietimme kolmisen tuntia paljussa rentouttaen lihaksia.

Sunnuntain pitkän lenkin tein taas kerran juoksumatolla. Lämpötila takkahuoneessamme oli lenkin aloitushetkellä +22°C, josta se vajaan kolmen tunnin aikana kohosi runsaalla asteella. 30 km suhteellisen kevyesti J/K -rytmityksellä 9 min / 1 min, keskivauhti 5.32/km. Vaikka juoksumaton edessä puhalsi tuuletin koko ajan maksimiteholla hikoilin järkyttäviä määriä ja syke nousi viimeisen kympin aikana dramaattisesti. Kaipaan selvästikin enemmän lämmönkestoharjoituksia kuin jäätävään vesisateeseen totuttelua.

Viikko yhteensä 8,5 h / Juoksu: 92 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti