8.6.2015

Vko 23 / 2015

1. - 7.6.2015:

Tunnelmakuva Perniöstä aamuyöllä 7.6.2015 (kuva: Jari Tomppo)
Kesäkuun ensimmäinen viikko ei harjoituksellisesti ollut erityisen tehokas, mutta positiiviselle puolelle on kirjattava se, että takareiteni alkaa vähitellen kestää pk-vauhtista juoksemista. Vauhdikkaampia harjoituksia en ole vielä edes yrittänyt tehdä, pitäisi ensin saada peruskunto sellaiselle tasolle, että pitkät lenkit kulkevat helposti.


Viikonlopun aikana juostiin Perniössä yhdeksännen ja viimeisen kerran kesäyön juoksujuhla, järjestyksessään 44. Suomi-Juoksu. Sääennusteiden uhkailemalta rankkasateelta onneksi vältyttiin, mutta pari pientä sadekuuroa juoksijat niskaansa saivat lauantai-illan puolella. Sadetta enemmän juoksijoita kiusasi kova tuuli, joka osui vastaisena kierroksen pisimmälle suoralle. Tuulesta huolimatta 100 km matkalla pidettiin vauhtia kahden Suomenennätystuloksen verran: Jyrki Kukko voitti miesten kilpailun M50-sarjan SE:llä 7.49.06 ja naisten kilpailun voittoon juoksi Noora Honkala N23-sarjan SE:llä 8.58.38. Minä pyörin paikalla vain valokuvaajan ja toimistoapulaisen roolissa, eipä kuntokaan olisi nyt mahdollistanut osallistumista 100 km juoksuun.

Viikon harjoittelut:

Maanantai:
klo 10:20: Juoksumatolla 12,1 km kevyttä (5.08/km)
klo 17:50: 14,1 km kevyttä (5.07/km)

Tiistai:
klo 10:30: 12,2 km kevyttä (4.48/km)
klo 18:20: 18,3 km kevyttä (5.07/km)

Keskiviikko: Juoksumatolla 20 km kevyttä J/K 9 min / 1 min -jaksotuksella (keskiv. 5.22/km)

Torstai: 13,3 km kevyesti, seassa muutama maukas nousu ja pari lyhyttä polkupätkää

Perjantai: 16 km kevyttä (4.49/km)

Lauantai: 9 km kevyttä polkujuoksua yhdessä Joensuusta Suomi-Juoksuun tutustumaan saapuneen Jari S:n kanssa.

Sunnuntai: Valvottuani lähes koko yön Suomi-Juoksu -talkoissa katsoin parhaaksi keskittyä sunnuntai-iltapäivän lepäämiseen ja herkistelyyn maanantaina odottavaan Piikkiön polkujuoksuun.

Viikko yhteensä: 10 h (Juoksu: 115 km)

3 kommenttia:

 1. Suomi-Juoksu on todella kesäyön juoksujuhla. Se on minulle aina ollut sykähdyttävä tapahtuma. Vaikka tällä kertaa tyydyin kuuteenkymppiin. Kunto ei edellyttänytkään nyt sataselle. Suomi-Juoksuun liittyy minulle niin paljon muistoja 41- vuoden ajalta Sydämeni jää kaipaamaan myös näitä yhdeksää juhlavuotta Perniön yössä.
  Hienoa, kun jalkasi alkaa kestää. On se vaan niin mahtava tunne, kun pääsee kunnolla juoksemaan. Kaikkea hyvää kesääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kalevi. Oli hienoa olla mukana tekemässä suomalaisen kesäyön juoksujuhlaa, mutta aikansa kaikkea - olen varma, että Joensuussa tullaan myös näkemään kaikin puolin onnistunut Suomi-Juoksu ja kenties ensi vuonna pääsen itsekin pitkästä aikaa juoksemaan Suomi-Juoksussa.

   Suomi-Juoksun pitkästä ja värikkäästä historiasta pitäisi muuten laatia täydellinen historiikki, pitäisiköhän ottaa työn alle...

   Poista
  2. Kyllähän Suomi-Juoksu hienon historiikin kaipaisi. Onhan niitä tehty paljon vaatimattomistakin tapahtumista. Sinä olet varmasti paras tätä historiikkiä laatimaan. Kyllä olen Olavin kanssa valmis apua siihen antamaan ja muiltakin konkareilla sitä (esim.Tero Töyrylä, Seppo Leinonen) varmasti saa.

   Poista