15.6.2012

15.6.2012: Helsinki-Turku - viime hetken uutiset

Vajaan seitsemän tunnin kuluttua starttaan Helsingistä, Paavo Nurmen patsaalta, juosten kohti Turussa, Aurajoen rannalla komeilevaa Paavo Nurmen patsasta. Samalla tavoitteella mukaan lähtee juoksemaan tamperelainen Petri Haavisto. Pieni takaisku tuli aamulla kun huoltoryhmääni lupautunut, viime syksynä Helsingistä Turkuun juossut Petri Lietzen ilmoitti aamulla olevansa sairas eikä pääse mukaan. Muutamassa minuutissa, allekirjoittaneen vielä nukkuessa, Jaana oli rekrytoinut hänen korvaajakseen Mikko Kuikkaniemen, joka oli jo aikaisemmin ilmoittanut olevansa käytettävissä huollossa. Kun vielä Mikon puoliso Anu lupautui tarvittaessa ajamaan toista huoltoautoa loppumatkalle niin ei tämä yritys ainakaan huoltoon kaadu.

Oma kunto on pieni kysymysmerkki, kuten aina. Huonommassa kunnossa minä nyt olen kuin Ringeriksen 12 h -kilpailussa, sillä palautuminen kyseisestä kilpailusta kesti todella pitkään. Eikä palautumista ainakaan nopeuttanut kaksi viikkoa myöhemmin juostu kuuden tunnin kilpailu. Uskoisin kuitenkin maltillisella alkuvauhdilla ja yli 160 km matkaa kunnioittaen pystyväni juoksemaan matkan kohtuullisessa ajassa. Enkä yhtään epäile Petrinkään mahdollisuuksia suoriutua matkasta. Toivottavasti saavumme patsaalle yhdessä, mutta näin pitkissä suorituksissa kaikki on mahdollista.

Muutama juoksija on jo ilmoittanut tulevansa mukaan saattamaan osan matkaa mukana juosten. Se on todella hienoa ja tervetullutta, lisääkin saattajia mukaan mahtuu.

Reitti seurailee enimmäkseen 110-tietä, alussa tosin juostaan Paavo Nurmen patsaalta Leppävaaraan Turun moottoritien suuntaisesti. Reittikartat löytyvät edellisestä Helsinki-Turku -juoksua käsitelleestä blogikirjoituksestani: http://ultrafinn.blogspot.fi/2012/06/helsinki-turku-juoksun-reitti.html.

Reitti ja summittainen aikatauluarvio (km-lukemat GoogleMapsista):Alkuperäinen ja edelleen todennäköisin tavoite on pystyä pitämään noin 10,5 km/h (= n. 5.40/km) keskivauhtia mahdollisimman pitkään ja ehtiä perille lauantaihin puoleenpäivään mennessä. Hyvin harvoin tällaisissa projekteissa kuitenkaan tavoitevauhdit pitävät, joten loppumatkalla on syytä varautua aikataulun liukumiseen. Alkuvauhdiksi olemme Petrin kanssa kaavailleet juoksuvauhdin pitämistä noin 5.15-5.30 /km tasolla riippuen siitä mikä tuntuu helpolta. Kävelypätkiä on tarkoitus pitää alusta alkaen noin minuutti jokaista varttia kohti. Ylämäkiosuuksilla kävelyä tulee enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti