1.3.2015

Vko 7 / 2015

9. - 15.02.2015

Tyrskyjä Santa Polassa
Päivitän blogia taas kerran muutaman viikon viiveellä, mutta hyvää kannattaa tunnetusti odottaa. Kolmen 200+ km viikon jälkeen viikko 7 oli määrällisesti kevyempi, mutta ihan sohvalla lepäilyksi tämäkään viikko ei mennyt.


Maanantai:
klo 11: 16,2 km kevyttä pienessä pakkasessa nastalenkkareilla

Tiistai:
klo 10.50: 8,1 km kevyttä, seassa noin kilometrin pätkä käytännössä umpihangessa tarpomista
klo 18: Juoksumatolla 12 km kevyttä

Keskiviikko:
klo 10.30: 11,1 km kevyttä vauhtileikittelyä, keskivauhti vain 5.25/km, mutta seassa muutamia kevyitä kiihdytyksiä
klo 19: Juoksumatolla 15 km: 6 km verryttelyä + 4 x 1 km rennosti / 4.15 - 4.10 - 4.05 - 4.00 / 300 m kävelypalautuksin + 4 km kevyttä

Torstai:
klo 10.20: Juoksumatolla 10 km kevyttä
klo 19.30: Juoksumatolla 10 km kevyesti kiihtyvä 5.30 -> 4.15/km

Perjantai:
klo 10.45: Juoksumatolla 12,1 km kevyttä
klo 17.30: Juoksumatolla 18 km kevyttä J/K-rytmityksellä 11 min / 1 min

Lauantai:
Lento Turusta Tukholmaan Arlandan kentälle ja reilun kolmen tunnin odottelun jälkeen sieltä Alicanteen. Alicanten kentältä haimme vuokra-auton ja perillä Santa Polassa olimme iltapäivällä. Sen jälkeen alkoi ihmettely mistä saamme kämppämme avaimen ja lopulta löysin papereista ohjeen soittaa avainten haltijalle ennen kuin tulemme paikalle. Näppäilin numeron puhelimeen ja hyvin pian selvisi, että linjan toisessa päässä puhuvan kaverin englannintaito oli melkein yhtä hyvä kuin allekirjoittaneen espanjantaito, siis olematon.

Toivoin kuitenkin, että useaan kertaan toistettu "cinco minutos" tarkoittaisi, että joku toisi avaimet meille ennen pimeän tuloa. Vajaan puolen tunnin hermostuneen odottelun jälkeen paikalle saapui kaksi tyttöä, jotka yllättäen eivät myöskään puhuneet englantia paria sanaa enempää. Avaimet kuitenkin saimme ja pikaisen esittelyn tulevien parin viikon majapaikkamme fasiliteeteista.

Kannettuamme matkalaukut sisään suuntasin verryttelemään lentomatkan jäykistämiä jalkojani ensimmäiselle juoksulenkille: 8 km Santa Polan rantabulevardia edestakaisin, keskivauhti 5.03/km.

Sunnuntai:
Tuulettelua palkintopallilla
Parin viikon harjoitusleirin alkuun päätin uhkarohkeasti osallistua 8,5 km Alicante Trail Run -polkujuoksukilpailuun. Reitti ei ollut teknisesti pahimmasta päästä, mutta jyrkät ja kivikkoiset alamäet otin kuitenkin korostetun varovaisesti välttääkseni kaatumiset. Jarruttelusta huolimatta sijoituin toiseksi sarjassa Veterano C häviten vain seurakaverilleni Miklokselle.

Verryttelyineen aamupäivään tuli juoksua 12,6 km. Pakko muuten hehkuttaa espanjalaisia juoksutapahtumia. Alicante Trail Run oli ensimmäisen kerran järjestetty pikkutapahtuma, osallistumismaksu reilun kympin luokkaa ja sen vastineeksi kaikki osallistujat saivat teknisen tapahtumapaidan, kassillisen sponsorien lahjoittamaa tavaraa (mm. kaksi kahden litran limupulloa), maalissa oli tarjolla juomia ja pikkupurtavaa ja hierontapalvelu. Kaiken kruunasi Espanjassa lähes jokaiseen juoksutapahtumaan kuuluva ilmainen oluttarjoilu juoksijoille.

Illalla juoksin vielä 19 km kevyesti Santa Polan rantamaisemissa.

Viikko yhteensä: 13,5 h (Juoksu 152 km)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti