4.8.2015

Skövde Ultrafestival 48 h - Voitto tuli

Startti on tapahtunut (kuva: Jaana Tomppo)
Pikaiset kommentit 31.7. - 2.8. juostusta Skövde Ultrafestival 48 h -kilpailusta. Tarkempaa raporttia kirjoitan myöhemmin kun saan asiat jäsenneltyä mielessäni johonkin järjestykseen.

Tulokseeni 310,000 km en tietenkään ole täysin tyytyväinen. Erittäin tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että vaikka tulostavoitteeni karkasi käsistä ensimmäisen vuorokauden jälkipuoliskon heikkojen hetkien aikana pystyin kuitenkin jatkamaan kilpailua ja sain tehtyä kohtuullisen hyvän tuloksen, joka riitti kovatasoisen ja perinteikkään kilpailun voittoon lähes kymmenen kilometrin marginaalilla ruotsalaiseen Mats Liljegreniin, joka myös ylitti 300 km rajan.


Naisten kilpailun voitti uudella Ruotsin, pohjoismaiden ja Euroopan ennätyksellä ruotsalainen superjuoksija Torill Fonn. Hänen tavoitteenaan oli rikkoa naisten maailmanennätys 397,103 km ja juosta ensimmäisenä naisena maailmassa yli 400 km. Samasta 400 km haamurajasta, ensimmäisenä pohjoismaalaisena juoksijana, haaveilin itsekin, mutta joudumme molemmat yrittämään uudestaan.

Saattaa olla, että jälkimmäisen yön synkkinä hetkinä hourailin jotain urani viimeisestä ultrajuoksusta tai ainakin viimeisestiä 48 h -kilpailusta, mutta nämä puheet on jo unohdettu ja kalenterista tutkitaan jo ensi vuoden ultrakilpailuja. Tähän vuoteen tuskin tulee enää pitkiä ultrastartteja.

Huoltotiimini vilkuttaa Eurosportille
Suuri ansio suorituksesta kuuluu tietenkin loistavalle huoltoryhmälle: Jaanan apuna oli tällä kerralla toinen Jaana, itsekin kovan luokan ultrajuoksija Jaana Thorström. Kun heikkoina hetkinä kenties höpisin sekavia kilpailun lopettamisesta niin näihin hourailuihin reagoitiin ainoalla oikealla tavalla: käteeni iskettiin juomapullo ja minut ohjattiin päättäväisesti jatkamaan radan kiertämistä. Kiitos Jaana & Jaana.

Koska varsinainen tavoitteellinen kilpajuoksu päättyi osaltani jo ennen ensimmäisen vuorokauden täyttymistä ja toisen vuorokauden aikana etenin lähinnä kävellen ja pieniä pätkiä rauhallisesti juosten on kroppa nyt suhteellisen hyvässä kunnossa. Pahimmat vauriot ovat turvonneissa jalkaterissä, pahasti kipeytyneissä jalkaterän jänteissä ja parissa melkoisesti osumaa saaneessa varpaassa. Niin ja luonnollisesti olo on vielä erittäin väsynyt. Tästä viikosta tulee tietenkin vielä palautteluviikko ilman juoksulenkkejä, mutta ehkä seuraavalla viikolla voin kokeilla kevyttä paluuta juoksemisen pariin.

Kaikki tulokset ja kierrosajat

Skövde Ultrafestival 48 h -tulosluettelo

1 kommentti:

  1. Teit rohkean yrityksen. Ymmärrän että tavoitteesi ovat tosi korkealla, ja niin on harjoittelukin kovaa, olen huomannut sen kun olen seurannut blogiasi. Mutta suorituksesi oli hieno ja nostan hattua. Ja onnea tulevaan harjoitteluun!

    VastaaPoista