29.1.2014

24 h EM/MM -kilpailu 2015 Torinossa

Ei, otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä vuosiluvussa. Tämän vuoden 24 h juoksun MM-kilpailu ei ole vieläkään saanut virallista vahvistusta, vaikkakin IAU jo raotti mysteeriä sen verran, että neuvottelut Tsekin tasavallassa sijaitsevan Plzenin kanssa ovat loppusuoralla. Plzenin 24 h -kilpailun nettisivulla on jo maininta EM/MM -kilpailusta, mutta se on tarvittaessa helppo poistaa.

Vuoden 2015 MM-kilpailun isäntäkaupunki sen sijaan on vahvistettu IAU:n taholta. Kilpailu juostaan Torinossa, ajankohtana on 11.-12. huhtikuuta. Giro d'Italia Run -kilpailun nettisivulta löytyy jo maininta vuoden 2015 MM-kilpailusta. Huhtikuinen Italia ei kuulosta ollenkaan huonolta vaihtoehdolta arvokilpailupaikaksi. Säätkin lienevät tuolloin todennäköisesti varsin suotuisat.

24 tunnin juoksun EM ja MM -mitaleista kilpailtiin Italiassa edellisen kerran vuonna 2009. Paikkana oli silloin Bergamo ja maailmanmestaruuden voitti ruotsalainen Henrik Olsson tuloksella 257,042 km. Olisiko Torinossa suomalaisten vuoro juhlia?

Samassa yhteydessä IAU tiedotti, että trail runningin MM-kilpailu 2015 juostaan toukokuussa Ranskan Annecyssa varsin mielenkiintoisen näköisellä reitillä, jossa runsaan 80 km matkalla on kokonaisnousua reippaat 7600 metriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti