7.7.2015

Vko 25-26 / 2015

15. - 28.06.2015:

Ratakauden avaus tarkoittaa ultrajuoksijalle hieman eri asiaa kuin mailerille (kuva: Jaana Tomppo)
Muutama viikko on vierähtänyt edellisestä blogipäivityksestä enkä jaksa vieläkään naputella blogia täysin ajan tasalle. Tässä kuitenkin pari viikkoa kesäkuulta. Jatkoa ja mm. tarinaa Bodominjärven ultraintervallista tulossa myöhemin.


Vko 25:

Maanantai: Jaana lähti kuntosalille Turkuun joten hyppäsin autoon tarkoituksena juosta päivän lenkki Turussa. Kupittaan urheilupuiston parkkipaikalla totesin kelin koleahkoksi ja samalla huomasin, ettei minulla ollut mukana sen enempää pitkähihaista paitaa kuin juoksutakkiakaan. Onneksi Jaanan repusta löytyi ylimääräinen pitkähihainen, joka tosin sattui olemaan väriltään pinkki. 13-asteisen sateen vihmoessa taivaalta kohtuullisen tuulen kanssa totesin, että pinkki paita on pienempi paha kuin mahdollinen flunssa. Suuntasin kuitenkin lenkkini Aurajoen rannan sijasta rauhallisemmille poluille ja ulkoilureiteille: 18,1 km kevyttä (5.21/km)

Tiistai:
klo 6.45: Jaanan kanssa 4,7 km erittäin kevyttä
klo 17.30: 15 km, josta osa toisen Jaanan ja Kaisa U:n kanssa Kipervuoren rinteitä ylös-alas juosten.

Keskiviikko: Juoksumatolla 12,2 km perustamppausta (5.02/km)

Torstai: Juosten Turusta Piikkiöön: 17,2 km (4.39/km), kohtalaisen helposti

Perjantai: Juoksumatolla 15,5 km kevyttä (5.11/km)

Juhannuslounas katettuna
Lauantai: Perinteinen juhannuspäivän patikkaretki, tällä kertaa Teijon kansallispuiston ulkoilureiteille. Yhteensä nelisen tuntia ulkoilua, välissä kunnon lounas juomineen.

Sunnuntai: Rataharjoituskauden avaus. Ensin 8 km Jaanan kanssa kävelyä / kevyttä juoksua, sen jälkeen Kaarinan urheilukentälle, jossa juoksin 57 kierrosta (22,8 km), keskivauhdilla 5.17/km. Koetin hakea sopivaa juoksu / kävely -rytmitystä seuraavaa ultraani varten, mutta se jäi vielä hieman vaiheeseen.

Viikko yhteensä: 14 h 40 min (Juoksu: 113 km, Patikointi: 17 km)

Vko 26:

Maanantai: 20,1 km kevyesti (4.41/km)

Tiistai: Aamulla ajelin Tampereelle työhaastatteluun, jossa kului aikaa hukkaan tunnin verran yhteensä neljän tunnin autossaistumisen lisäksi. On se kumma kun vuonna 2015 työhaastattelujen tekeminen ei onnistu nykyaikaista tietotekniikkaa hyödyntäen.

Haastattelun jälkeen suoraan kotiin ja illalla 11 km Piikkiön poluilla kevyttä trailrunningia muutamien tiesiirtymien kanssa

Keskiviikko:
klo 11: Juoksumatolla 15 km erittäin kevyttä (5.22/km)
klo 20: 12,1 km kevyttä (4.41/km)

Torstai: 35 km Kaarinan urheilukentällä (5.13/km), 100 m kävelyä aina kolmen kierroksen välein. Saattaisi olla toimiva jaksotus pitkään rataultraan. Ehkä.

Perjantai: 11,3 km kevyttä (4.52/km).

Puolenpäivän maissa sain kuulla, että seuraavana päivänä juostavalla Paavo Nurmi maratonilla voisi olla tarvetta 3.45 -jänikselle. Koska kyseinen vauhti on jokseenkin normaalia pitkän lenkin vauhtiani otin pestin vastaan.

Paavo Nurmi maratonin 3.45 -jänikset maalissa (kuva: Jaana Tomppo)

Lauantai: Paavo Nurmi maraton 42,195 km 3.45 -jäniksenä yhdessä Denis Mavrinskyn kanssa aikaan 3.44.49 erittäin tasaisella vauhdilla. Hieno kokemus, erityisesti tyytyväisien juoksijoiden kiitokset, kädenpuristukset ja kuvauspyynnöt juoksun jälkeen lämmittivät mieltä.

Täytyy tunnustaa, että vaikka vauhti oli lähellä pitkän lenkin perusvauhtiani niin silti hieman jännitti. Jäniksen roolissa kun vauhdin pitää tosiaan olla tasaista ja koko ajan lähellä tavoitevauhtia. Pelkkä loppuajan osuminen lähelle tavoiteaikaa ei riitä, vaan vauhdin on koko matkan ajan pysyttävä hyvin tasaisena.  Saamastamme palautteesta päätellen 3.45 -jänisten onnistumiseen oltiin erittäin tyytäväisiä ja voisin harkita jatkossakin jänistehtäviä jos sellaisia tarjotaan.

Sunnuntai: 18,2 km kevyttä (4.55/km, keskisyke 123)

Viikko yhteensä: 14 h (Juoksu: 165 km)

3 kommenttia:

 1. Työnantajana voin karusti todeta että mikään ei korvaa henkilökohtaista tapaamista tuossa työhaastattelutilanteessa.
  Työntekijä on siksi kallis investointi että henkilökohtaisen motivaation ja muun sekakäytön selvittäminen ei onnistu ilman kasvotusten keskusteluja.
  Etuahan on myös työntekijälle itselleen - tietää sitten mitä on odotettavissa...

  Olisit soittanut -täällä olisi saanut kahvia silloin viikolla 26 ... eikä sinun olisi ollut pakko mennä lähelle kasvimaata.
  ?
  Kasvimaan ympärille on siroteltu nimittäin Käpälämäen Jäniskarkotetta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisäinfoa : http://www.vihervimma.fi/product/229/kapalamaen-janiskarkote-1-kg

   Poista