Harvinaisen hieno talvipäivä suorastaan pakotti ulos juoksemaan |
Edellisessä blogikirjoituksessani kävin jo läpi viime viikon harjoittelut, mutta en malta olla kirjaamatta koko määräjakson harjoittelua vielä tässä yhteydessä:
Perjantai:
klo 12: ulkona 20,2 km (5.00/km)
klo 19: juoksumatolla 10 km (4.52/km)
Lauantai:
klo 9.30: ulkona 10 km (4.48/km)
klo 14: ulkona 20 km (5.19/km)
klo 19: Juoksumatolla 10,3 km (5.28/km)
Sunnuntai: Esport Arenalla kotirataultra 50,7 km (5.14/km)
Maanantai:
klo 10: Juoksumatolla 23 km (5.14/km)
klo 18.40: Juoksumatolla 12,3 km (4.53/km)
Tiistai:
klo 10: Juoksumatolla 25 km (5.16/km)
klo 18.10: Juoksumatolla 12 km (5.04/km)
Keskiviikko:
Torstain aamulenkki hienossa auringon- paisteessa |
klo 18.40: Juoksumatolla 10 km (5.04/km)
Torstai:
klo 9.40: 22 km ulkona (5.12/km), jalat jokseenkin väsyneet
klo 18: Juoksumatolla 8,1 km (5.21/km) + 20 min lihaskuntoa
Perjantaista torstaihin yhteensä: 264 km
Perjantai: "Talvilomani" päättyi ja palasin töihin - saa nähdä miten pitkäksi aikaa tällä kertaa. Päivän ainoa lenkki oli juoksumatolla tehty kevyt 10,1 km (5.16/km)
Lauantai: Viikon pitkä lenkki, juoksumatolla 40,2 km (5.23/km, s 121)
Sunnuntai: FMR:n kimppalenkki + jumppaharjoitus: 8 km jäisillä teillä kevyttä juoksua (5.54/km) + tunti koordinaatiota, liikkuvuutta ja lihaskuntoa
Kalenteriviikko yhteensä: 19 h (Juoksu: 201 km, Lihaskunto 1 h 20 min)
Ensi viikolla harjoitusmäärä putoaa reippaasti ja alkaa herkistely kohti Endurance 24h -kilpailua. Kilpailuun valmistautuminen on aloitettu jo siinäkin mielessä, että Excelissä pyörii jo tulevan kilpailun huoltosuunnitelma sekä suunnitelma vauhdinjaon suhteen. Myös varustevalintojen suunnittelu on alkanut. Sisäradalla juostava kilpailu on varusteiden suhteen sikäli helppo, että sateeseen tai pakkaseen ei tarvitse varautua, joten päänvaivaa tuottaa lähinnä riittävän vaimennettujen, mutta silti juostavien kenkien valinta. Vaihtoehtoina ovat lähinnä New Balance 890 tai New Balance Vazee Pace.
Kiitos hyvästä blogista ja kovasti tsemppiä E24 juoksuun!
VastaaPoistaOlisin kysynyt, että käytätkö jotain lisäravinteita palautuaksesi noista rajuista treenirypistyksistä? Vaikka omat harjoitusmääräni ovat monta kertaa pienemmät, huomaan "raskaan" viikon jälkeen että ruokahalu & unentarve on kovempi, ja olen miettinyt olisiko jostain lisäravinteista nopeuttamaan palautumista. Otan kalanmaksaöljyä päivittäin (D-vitamiini), mutta ns. viralliset ravintosuositukset eivät suosittele muita lisiä päivittäisiin aterioihin. Monelta suunnalta tulee suosituksia esim. arginiinin käytöstä.
Miten on, suositteletko/käytätkö lisäravinteita vai palaudutko pelkällä kaurapuurolla?
Hei Ville,
PoistaKiitos palautteesta :-)
Enimmäkseen kaurapuurolinjalla mennään. Joskus pitkien ja/tai kovien lenkkien jälkeen teen palautumisjuoman johon tulee (soija)proteiinijauhetta, vähän suolaa ja vähän BCAA-jauhetta. Pitkillä lenkeillä juon säännöllisesti, matolla juostessa 12-15 min välein, ulkona ehkä 20-30 min välein talvikeleillä. Juomana urheilujuomaa, mustikkamehua, omatekoista "voimajuomaa" (intiaanisokeria, ruususuolaa, hunajaa, sitruunasta puristettua mehua) ja sitruunavettä (puolikkaan sitruunan mehu noin litraan vettä + puoli teelusikallista merisuolaa tai vuorisuolaa).
Lisäravinteina tulee käytettyä oikeastaan vain monivitamiinitabletteja, flunssakaudella C-vitamiinia vastustuskyvyn parantamiseksi (plaseboa tai ei, tuntuu auttavan) ja kuuriluonteisesti MSM-jauhetta silloin tällöin.
Muuten syön aikalailla normaalia kotiruokaa, tosin viimeisen puolen vuoden aikana on ruokavaliota rukattu aika lailla ja esim. lihan syöntiä olen vähentänyt huomattavasti. En minä silti itseäni kasvissyöjäksi menisi väittämään, aina silloin tällöin on "pakko" saada kunnon pihvi, mutta esim. helmikuun yritän sinnitellä E24:n saakka ilman punaista lihaa. Proteiinia tulee lähinnä kananmunista, soijasta, tofusta, kikherneistä, avokadosta, tummasta riisistä ja pähkinöistä. Myös valkoisen sokerin olen yrittänyt jättää ruokavaliosta pois ja koetan saada hiilihydraatit terveellisemmässä muodossa: puurosta, kunnon ruisleivästä (sellaisesta jossa ei ole puolet vehnää), hedelmistä, juureksista, hunajasta ym.