29.8.2016

Vko 34 / 2016

22. - 28.08.2016

Piikkiön upouudet kuntoiluportaat odottamassa käyttäjiään
Elokuun viimeinen kokonainen viikko tuntui pitkästä aikaa kunnon treenaamiselta. Viikko huipentui siihen, että menin ilmoittautumaan seuraavaan ultrajuoksukilpailuuni, mutta ei mennä asioiden edelle.


(kuva: Outi Siimes / Facebook)
Maanantai: Viikko alkoi räväkästi 54,5 km maastolenkillä Juhan, Outin ja Tarjan kanssa Nuuksion poluilla sateisessa kelissä. Onneksi sateesta huolimatta ei kuitenkaan ollut jäätävän kylmää, vaan lämpötila pysytteli 18 asteen tienoilla. Aikaa lenkkiin kului parin kunnon kahvitauon kanssa reilun työpäivän verran. Hieno ulkoilupäivä, kiitokset seurasta.

Tiistai: 8 km erittäin kevyt palauttelulenkki Jaanan kanssa.

Keskiviikko: Jaana lähti aamulla autolla töihin, mutta ei halunnut iltapäivällä viedä autoa Turun keskustaan maksulliselle parkkipaikalle. Niinpä kävin iltapäivällä noutamassa auton Kupittaalta. Muutaman lisämutkan kanssa 22,5 km (4.41/km), koko ajan pieneen vastatuuleen. Kulki yllättävän mukavasti.

Torstai: Varsin kiireinen päivä, monista syistä johtuen. Päivän ainoaksi liikuntasuoritukseksi jäi 7 km kevyehkö lenkki.

Perjantai: Kiirettä oli perjantainakin, mutta ehdin sentään tunnin kiihtyvävauhtisen lenkin tekemään: 13 km (keskivauhti 4.37/km, kilometrit 4.52 -> 3.54).

Lauantai: Ulkona riehui tuuli myrskylukemissa koko päivän, joten tein päivän lenkin juoksumatolla, Espanjan ympäriajoa TV:stä katsellen: 20 km kevyttä (5.16/km, s 124).

Sunnuntai: Tuorlassa vajaan 2 km kierrosta kiertäen 25 km (4.46/km) + 3,6 km kevyttä Jaanan kanssa. Tarkoitus oli juosta rauhallisella, reilun 5 mn/km -vauhdilla, mutta kun 8 km paikkeilla Jaska juoksi ilmestyi myös kiertämään samaa lenkkiä pääsi vauhti huomaamatta kiihtymään. Helposti kuitenkin kulki, vaikka viikkoon kertyikin kilometrejä enemmän kuin kertaakaan edellisen puolen vuoden aikana.

Viikko yhteensä 154 km

Vähitellen alkaa taas tuntua siltä, että treenaaminen on kivaa ja voisin vielä kokeilla kilpaurheiluakin. Niinpä menin ilmoittautumaan 15.10. Tampereella juostavaan Wihan Kilometrit -tapahtumaan. 50 km kilpailuun. Kyllä, luit oikein. En ole koskaan juossut 50 km kilpailua. Tavoitteita en ole vielä pohtinut, mutta 50 km ennätykseni 3.49.14 olen juossut vuonna 2008 Perniön Suomi-Juoksun 100 km kilpailun alkuun. Loppuaika oli tuolloin noin 8.51, joten vauhdinjako ei tainnut aivan nappiin mennä. Jos lähiviikkojen harjoittelu sujuu hyvin saatan ottaa tavoiteeksi ennätykseni parantamisen, mutta täysin mahdollista on myös, että menen vain juoksemaan pitkän lenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti